ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Θεατρικές παραστάσεις




(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


@Συνεχίζεται η διαμάχη για το ασφαλιστικό. Το οποίο δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι καθώς το κουαρτέτο δεν το έχει ετοιμάσει ακόμα.
@ Η συζήτηση στην βουλή θα μπορούσε κανείς να πει ότι ήταν μια παράσταση με τίτλο: "Η Ελλάδα όταν έχει εθνική κυριαρχία".
Πράγματι, κάπως έτσι θα εξελισσόταν τα πράγματα, η κυβέρνηση θα έκανε κάποιες διορθώσεις στο ασφαλιστικό έπειτα από πιέσεις βουλευτών και θα ψηφιζόταν.
Τώρα απλά συζητήσαμε, διαφωνήσαμε και συμφωνήσαμε, διαμαρτυρόμαστε και αναμένουμε: Τι θα πουν οι θεσμοί;
@ Και έχεις τους πάντες να υμνούν τον Γιαννίτση. Λες και αν είχε περάσει τότε του Γιαννίτση δεν θα έπαιζαν τα λεφτά τους σε δομημένα και τα υπόλοιπα δεν θα τα κούρευαν με τον Psi.
@ Ο Γιώργος Λιάνης έχει πει ότι δεν μπορεί να ζήσει με 1500 ευρώ. Το οποίο, και με δική του ψήφο στο πρώτο μνημόνιο, είναι το εισόδημα 3-4 οικογενειών αθροιστικά.
Αλλά Λεβέντης του χρειάζεται του Λιάνη. Να του πάει την σύνταξη στα 400 ευρώ….
@ Ο Λεβέντης το παίζει δίκαιος κριτής των πάντων, πλησιάζει όμως το εξάμηνο που θα αλλάξει η κοινοβουλετική του ομάδα, ο λεβέντης δεν είναι ίδιος με τους άλλους.
Είναι πρώτη φορά λεβέντης, σαν να λέμε πρώτη φορά αριστερά. Και μοιάζει με τον μαυροτζαφέρη, λαϊκίζων με αστειάκια, και με πονηρούλη τρόπο διαβεβαιώνει τον Τσίπρα ότι στην δύσκολη εκεί θα είναι αυτός. Λεβέντης να στηριχθεί πάνω του.
@ Και οι ευρωπαϊστές μούγκα στην στρούγκα για το τι παίζει εις τας ευρώπας στο ασφαλιστικό.
@Να ας πούμε στην κυρίαρχη Γερμανία της τάξης και της ηθικής. Που δίνει 65 δισ στα ταμεία, έχει 124 διαφορετικά ταμεία και ενισχύει το κοινωνικό της κράτος.
Ότι ζητάει δηλαδή να κάνουμε και εμείς.
@ Ο Κυριάκος της οικογένειας έδειξε με σαφήνεια ότι μπορεί να συνεχίσει το έργο του συριζα αν αυτός κουραστεί. Και θα το κάνει με μεγάλη χαρά.
@ Κατέβηκε ένα θεατρικό έργο από την πειραματική σκηνή του Εθνικού και ο Μπουμπούκος νιώθει δικαιωμένος.
Αυτό και μόνο δείχνει πόσο λάθος ήταν και τι ήττα για την ελευθερία της έκφρασης.
@Απαράδεκτο, η νότια Αφρική έχει μεγαλύτερη ανεργία από την Ελλάδα. Ντροπή μας να περνάει η Αφρική….
Άντε γρήγορα ένα τέταρτο μνημόνιο….
@ Ανταλλαγή χρέους με πρόσφυγες. Εκτός του ανήθικου της πρότασης έχουμε να κάνουμε με το τελειωτικό χτύπημα.
Το χρέος ακόμα και αν το μηδενίσουμε,  ακολουθώντας μνημονιακές πολιτικές ή έστω αν συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε το χρεόγραφο του ευρώ, θα το δημιουργήσουμε ξανά.
Αλλά θα έχουμε επιπλέον ένα εκατομμύριο δυστυχισμένες ψυχές να στριμώχνονται στα 5-6 εκατομμύρια δυστυχισμένες ψυχές, χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε ανθρώπινες συνθήκες.
Και το ωραίο είναι ότι υπό απειλή εξόδου από το ευρώ που μας καταστρέφει θα καταστραφούμε πανηγυρίζοντας.
Θα είναι μια αριστερή νίκη, θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας.
@ Όσο προχωράει η τεχνολογία και
αυξάνεται η παραγωγή αγαθών με λιγότερο κόπο, λιγότερο κόστος  και λιγότερες εργατοώρες τόσο περισσότεροι φτωχοί δημιουργούνται, τόσο περισσότεροι άνεργοι, τόσο περισσότερες ώρες εργάζονται οι εργάτες, τόσο λιγότερο πληρώνονται…. τρελό ε;
Είναι το πολιτικοοικονομικοκοινωνικό μας σύστημα ηλίθιε, που θα έλεγε και ένας εκφραστής του.
@ Ανταλλάσσονται δύο σχολικές τσάντες μεταχειρισμένες, ένα ζευγάρι παπούτσια αυτό με την μία τρύπα στο αριστερό, το άλλο ζευγάρι τρύπιο και στα δύο παπούτσια είναι χρήσιμο ακόμα, και ένα μισογραμμένο τετράδιο, ανταλλάσσονται αυτά με λίγα τρόφιμα.
Και μόλις φαγωθούν αυτά τα τρόφιμα θα ανταλλάξουμε λίγη αριστερά, 2-3 πρόσφυγες, και όση ελπίδα ξέφυγε από το τρίτο μνημόνιο με ένα κομμάτι χρέους ή ένα κομμάτι ψωμί, ότι είναι πιο πρόσφορο εκείνη την ώρα….
 

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα