ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Η τιμωρία του αρχηγοφάγου Αλέξη

(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


@Έγιναν και αυτές οι εκλογές.
Ψηφίσαμε κανονικά το μνημόνιο και δεν έχουμε καμιά δικαιολογία για να γκρινιάξουμε για την επερχόμενη τελειωτική καταστροφή. Την επιλέξαμε με ποσοστά που ούτε η Μέρκελ δεν θα τολμούσε να ονειρευτεί.
@Ο λαός τιμώρησε όσο πιο αυστηρά μπορούσε τον Τσίπρα  για το μνημόνιο που υπέγραψε. Τον υπερψήφισε ώστε να το εφαρμόσει.
Για να αποτελειώσει το έργο του Σόιμπλε. Να λειτουργήσει δηλαδή ο Τσίπρας στην απόλυτη αντίθεση από τον Τσίπρα των προηγούμενων εκλογών.
@Μεγάλες αντιδράσεις για την υπουργοποίηση  του Καμμένου. Του Δημήτρη. Μα το είχε πει ξεκάθαρα ο Τσίπρας: Μόνο με Καμμένο κυβερνάω. Ότι κυκλοφορεί σε Καμμένο στην βουλή τον έκανε υπουργό.
Ώσπου κατάλαβε ότι άλλος καμένος ήταν ο Καμμένος ο Δημήτρης και τον σούταρε. Υπουργός 12 ωρών. Ούτε καν 17 που είχε διαρκέσει η διαπραγμάτευση.
@Σε αυτές τις εκλογές ο λαός ψήφισε ΝΑΙ στα μνημόνια ελπίζοντας ότι ο Τσίπρας όπως συνηθίζει θα μετατρέψει το ΝΑΙ σε ΟΧΙ. Αλλά το παλικάρι αποφάσισε αυτή τη φορά να τηρήσει τον λόγο του ι ΝΑΙ
και το ΝΑΙ στα μνημόνια θα παραμείνε
@Ο Κυριάκος της οικογένειας πάει για αρχηγός της ΝΔ. Θα μου πεις εδώ μπήκε στην βουλή ο Λεβέντης και έγινε υπουργός παιδείας ο αριστερός Πάγκαλος…. ο Κυριάκος σου έκατσε;
Έτσι η οικογένεια μετά την αποτυχία της Ντόρας θα έχει άλλη μια ευκαιρία να ηγηθεί της ΝΔ .ωστε να συνεχιστεί η παράδοση του επίτιμου.
Εξάλλου τόσο κόπο έχει κάνει ο επίτιμος για να δει και κάποιον άλλον από το σόι του στην πρωθυπουργία, πέρα από τον εαυτό του.
@Και αν αποτύχει ο Κυριάκος έρχεται ο Κώστας Μπακογιάννης, μετά κανένα δισέγγονό του, τρισέγγονο…  μην στεναχωριέσαι αναγνώστη μου ο επίτιμος θα δικαιωθεί στο τέλος.
Και θα ζει να απολαύσει την δικαίωση του.
@Μεγάλωσε σε αριθμό το κυβερνητικό σχήμα. Τώρα που έγινε και επίσημα πασοκ θα κάνει ότι και οι υπόλοιποι.
@Ο Λεβέντης λέει ότι θα πληρώνει μόνος του τα διόδια. Λες και οι άλλοι βάζουν τους διπλανούς να τα πληρώνουν.
@Θα δούμε ντέρμπι στη ΝΔ; Τσεκουράτος έναντι Κυριάκου οικογένειας;
@Ρε συ, πάλι το Πασοκ κυβερνάει; Σε συνεργασία με την ΝΔ; Βέβαια όχι τα ορίτζιναλ αλλά τα γεννόσημα.
@Η Τζάκρη υπουργός. Είδες άμα έχεις ψηφίσει ότι έχει κυκλοφορήσει σε μνημόνιο; Και της έδωσε το πιο χαλαρό υπουργείο. Της Βιομηχανίας.
Εκτός και αν εννοούμε βιομηχανία μνημονιακών μέτρων. Οπότε η Τζάκρη, με το νεροπίστολο στο κρόταφο είναι στην σωστή θέση.
@Το ποταμάκι του κυρ Σταύρου στις

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Κοινό λεβέντικο πρόγραμμα




(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στο Χωνί)


@Φτάσαμε λοιπόν στις εκλογές Σεπτεμβρίου και ας υποκλιθούμε στο νέο, άφθαρτο, ελπιδοφόρο κόμμα: Ένωση Κεντρώων.
@Ο Λεβέντης, ο οποίος πλασαρίστηκε κάποτε, αποτυχημένα όμως, ως το αποκούμπι των απολιτίκ που είχαν αηδιάσει από την πολιτική, όταν μεσουρανούσε το life style του Κωστόπουλου, έρχεται τώρα να είναι η επιλογή που προωθεί το σύστημα και οι σημερινοί απολίτικ φαίνεται να τσιμπάνε.
Γιατί όμως Λεβέντη; Πρώτον, γιατί ο έμπειρος Σταύρος ο τσουτσουλομύτης δεν κατάφερε να φτάσει σε επίπεδα που να έχει μέλλον, θα καεί γρήγορα αν δεν είναι ήδη Καμένος και ένας χρήσιμος ηλίθιος είναι πολύτιμος σε τούτες τις μέρες.
Για να καταλάβεις το πόσο φτιαγμένο είναι τούτο το πράγμα ας σκεφτείς σε ποιους απευθύνεται. Σε ανθρώπους που είναι υπέρ του μνημονίου.
@Δεν σου προτείνει κάτι ο Λεβέντης. Να εφαρμοστεί το μνημόνιο λέει. Και θα συνεργαστεί με όποιο κόμμα νάναι. Το ίδιο σαν τον κυρ Σταύρο.
@Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος για να επιλέξει κάποιος Λεβέντη. Και όμως οι δημοσκοπήσεις τον βάζουν στην βουλή.
@Κάναμε λάθη λέει ο Αλέξης, κάναμε λάθη λέει ο Βαγγέλας, κάναμε λάθη λέει η Φώφη… έχουν εμπειρία στα λάθη να τους προτιμήσουμε.
@Έγινε και η τηλεμαχία, το ντιμπέι που λέμε, των δύο μνημονιακών αρχηγών όπου ο καθένας μας έλεγε ότι μπορεί καλύτερα να διαχειριστεί  το μνημόνιο καταστροφής.
@Και τι θα γίνει μετά τις εκλογές;
Αν έρθει πρώτος ο Τσίπρας θα συνεργαστεί με ποτάμια και ραχούλες ικανοποιώντας και τους θεσμούς  αφήνοντας παράλληλα τον Μεϊμαράκη να παριστάνει την εναλλακτική του μνημονίου.
Αν η επιλογή αυτή δεν είναι εύκολα εφαρμόσιμη τι να κάνει θα συνεργαστεί και με την ΝΔ. Για το καλό μας.
Αν έρθει πρώτη η ΝΔ θα επιδιώξει να συνεργαστεί με τον Τσίπρα. Οπότε μετά το αρχικό ξέπλυμα με την υπογραφή του τσιπρέικου μνημονίου να έρθει η απόλυτη ταύτιση.
@Δεν υπήρχαν λέει προτάσεις στο ντιμπέι από τους αρχηγούς συριζα, νδ…. λάθος! Είχαν προτάσεις. Και μάλιστα κοινές. Περιγράφονται όλες στο 3ο μνημόνιο.
Και αν δεν είπαν τίποτα στο ντιμπέι για την δύστυχη καθημερινότητα είναι γιατί τα περιγράφει όλα λεπτομερώς το κοινό τους πρόγραμμα, το 3ο το μακρύτερο.
@Την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουμε παρά φύση κυβέρνηση. Αφού το διέψευσε ο Τσίπρας, έχετε ακόμα αμφιβολία;
@Μια ανάσα πριν την κάλπη, και να

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές σαν δημοψήφισμα



(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


@Λοιπόν, επειδή κανένα κόμμα δεν κερδίζει την εμπιστοσύνη του λαού κανένα δεν θα έχει αυτοδυναμία.
Με δυο λόγια ο λαός δίνει το μήνυμα: Δεν θέλω να με κυβερνήσετε, δεν σας εμπιστεύομαι.
Οπότε παίρνουν το μήνυμα αυτό, το δίνουν στον Τσίπρα και αμέσως μετατρέπεται σε "θέλουμε να συνεργαστείτε και να κυβερνήσετε"
@Δηλαδή για άλλη μια φορά το ΟΧΙ θα το κάνουν ΝΑΙ, το μαύρο θα το κάνουν άσπρο και για το καλό μας θα μας στείλουν στον άλλο κόσμο μια ώρα αρχύτερα.
@Θα πούνε λοιπόν ότι το μήνυμα του λαού είναι "Συνεργαστείτε" και θα μας φτιάξουν μια πολυκομματική  μνημονιακή κυβέρνηση να γλύφουμε τα δάκτυλα μας.
Δηλαδή, ξεχωριστά δεν εμπιστευόμαστε κανέναν, αλλά αν ενωθούν οι άχρηστοι θα φτιάξουν κάτι χρήσιμο….
@Ο Βαγγέλας είπε ότι η σαμαρική νδ δεν έκανε πράξη τα 18 σημεία γιατί κυβερνούσε με το πασοκ και επειδή δεν ολοκλήρωσε την τετραετία.
Δηλαδή αν κυβερνήσει με τον συριζα θα τα κάνει πράξη; Ή περιμένει αυτοδυναμία;
Και ζήτησε να τον ψηφίσουμε για να ολοκληρώσει τα 18 σημεία. Και αν πάλι δεν φτάσει στα 4 χρόνια η νέα νεοδημοκρατική κυβέρνηση υπομονή. ..
Σε κάποιες εκλογές στο απώτερο μέλλον θα κυβερνήσει ξανά η ΝΔ και όταν σωρευτικά συμπληρώσει τα 4 χρόνια θα έχει εφαρμόσει τα 18 σημεία.
Εκτός αν εμπλακεί ξανά σε κάνα κυβερνητικό σχήμα το πασοκ.
@Στο ντιμπέι τις ερωτήσεις τις έδωσε η διακομματική στους δημοσιογράφους; Γιατί όλα τα άλλα τα είχε κανονίσει.
@Πάντως για να έχει κάποιο νόημα αυτή η κακοστημένη παράσταση θα έπρεπε να απαντούν όλοι οι αρχηγοί στην ίδια ερώτηση. Έτσι θα φανούν οι όποιες διαφορές τους.
Και να υπάρχει επιμονή μέχρι να απαντάν στην ερώτηση.
@Φεύγοντας οι πολιτικοί αρχηγοί κατήγγειλαν τους εαυτούς τους επειδή έστησαν τόσο χάλια το ντιμπέι.
@Το πολιτικό σύστημα συνεχίζει να δημιουργεί ένα πέπλο μυθοποίησης για τα μαύρα μεσάνυχτα.
Τον φασισμό δεν τον πολεμάς με φασισμό.
@Ο Αλέξης θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ…  σε μια άλλη χώρα, σε μια άλλη ζωή. Εκεί που δεν υπάρχει τρόικα και θεσμοί.
@Πάντως όλο το σύστημα όχι μόνο δεν

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Σέξι εκλογές



(Αυτό το κείμενο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

@Νάμαστε πάλι εδώ αναγνώστη μου. Ελπίζω να είσαι και εσύ εδώ και να μην έκανες καμιά διάσπαση στην στήλη και έμεινα σαν Τσίπρας στο κόμμα.
Έκανα ένα διάλλειμα να πάρω μια ανάσα και μέσα σε αυτό το διάλλειμα έσκασε μύτη το τρίτο
μνημόνιο, το καλύτερο, εκλογές και κόμμα Λαφαζάνη.
@Μιας και είναι το πρώτο κείμενο της προεκλογικής περιόδου ας κάνουμε ένα αρχικό ρεζουμέ να δούμε που βρισκόμαστε.
Σε αυτές τις εκλογές έχουμε 4 κατηγορίες κομμάτων που περιμένουν με αξιώσεις να μπουν στην βουλή: τα μνημονιακά, την ΛΑΕ, το ΚΚΕ και τα Μαύρα Μεσάνυχτα.
Τι είναι αυτά τα κόμματα και τι μας λένε;
@Ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ότι ψήφισε το μνημόνιο για να έχει κάτι να καταργήσει καθώς το προηγούμενο μνημόνιο το είχε σκίσει ο Αντωνάκης.
Τον αντιμνημονιακό του αγώνα το ξεκίνησε με το ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία. Το ψήφισε, είπε ότι η ΝΔ γκρινιάζει επειδή στηρίζει τα μεγάλα συμφέροντα και στην συνέχεια ζήτησε την απόσυρση του.
@Τον ίδιο αγώνα δίνει και η ΝΔ. Και αυτή ψήφισε το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ για να έχει ο Βαγγέλας κάτι να σχίζει τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Μαθήματα θα του κάνει ο Αντωνάκης.
@Το ΠΑΣΟΚ. Σταθερή αξία. Συνεργάστηκε με το μισό της ανύπαρκτης ΔΗΜΑΡ ώστε δύο
ανύπαρκτοι να δώσουν μάχη να μπουν στην βουλή.
Επειδή έχει καταχωρήσει τα μνημονιακά του δικαιώματα ελπίζει ότι μετά τις εκλογές, αν έχει μπει στη βουλή, θα συγκυβερνήσει για να βοηθήσει στο σχίσιμο των μνημονίων.
@ΑΝΕΛ. Η νέα συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Ταιριάζει περισσότερο στον νέο ΣΥΡΙΖΑ από ότι η συνιστώσα του Λαφαζάνη που την έκανε με αριστερά βηματάκια.
@Ποτάμι. Παντός καιρού αρκεί να είναι μνημονιακό. Το Ποτάμι και ο μπουμπούκος είναι η απόλυτη έκφραση της μνημονιακής πολιτικής.
Στην πραγματικότητα όλα αυτά τα κόμματα έχουν προκαθορισμένο από την τετράδα πρόγραμμα το οποίο το ψήφισαν και θα το εφαρμόσουν.
@Από την άλλη ο Λαφαζάνης.
Έζησε η αριστερά να το δει και αυτό. Ηγέτη του αντιμνημονιακού αγώνα τον Λαφαζάνη.
Ο οποίος, έλλειψη καθρέφτη στο σπίτι του, νομίζει ότι είναι συνεχιστής του Άρη Βελουχιώτη και του Τσε Γκεβάρα.
@Ο μεγάλος επαναστάτης δεν τόλμησε να ρίξει την μνημονιακή κυβέρνηση που ήταν το εύκολο,  θα σκίσει τα μνημόνια; Αντί να πει "τέτοια κυβέρνηση καλά κάνω και την ρίχνω, και άργησα μάλιστα", κάθεται να δικαιολογηθεί και να λέει " μόνος του παραιτήθηκε ο Τσίπρας".
@Ηγέτης, ψέλλισε η ιστορία, και έβαλε τα γέλια
@ΚΚΕ. Πιο σταθερό πεθαίνει. Μια χαρά αναλύσεις, αλλά, άμα θέλει ο λαός ας βγει μόνος του από την καπιταλιστική κρίση. Και ή θα έχουμε κομμουνισμό ή να ψοφήσουμε στην καπιταλιστική κόλαση…. να μάθουμε που δεν καταλαβαίνουμε.
@Μαύρα Μεσάνυχτα. Και καλά αντιμνημονιακά, αλλά και

Πολιτική σάτιρα