ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Άλλο εξουσία, άλλο λαός


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)



Μετά από 25 χρόνια θα φτάσει η ανεργία σε επίπεδα ανεκτά. Μια χαρά.

Τα δισέγγονα μας θα έχουν ελπίδα να βρουν δουλειά. Ίσως βρουν και μισθό.

Ο Πάγκαλος πεινάει. Έχει ρέψει. Αυτή η άθλια μνημονιακή κυβέρνηση των τελευταίων 4 ετών του πετσόκοψε την σύνταξη. Μόνο 1800 ευρώ παίρνει.

Ευτυχώς που θα τον δικαιώσουν οι δικαστές και θα πάρει αναδρομικά τις περικοπές. Αλλά γρήγορα κύριοι δικαστές…. Πετσί και κόκαλο έχει μείνει ο Θόδωρος.

Οι δικαστές έχουν αξιοπρέπεια. Φαντάσου ότι το επίδομα για την ανανέωση της βιβλιοθήκης τους είναι περισσότερο από ότι είναι ο μισθός ενός απλού πολίτη.

Τα επιδόματα τους ας έπαιρναν οι μισθωτοί και ας μην είχαν μισθό…

Η κυβέρνηση σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις…. Επίσης είναι φιλολαϊκή, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ασθενέστερων όπως είναι οι εργαζόμενοι, διαπραγματεύεται με την τρόικα, δεν ξεπουλάει την δημόσια περιουσία…

Η πρόσληψη των καθαριστριών θα
καταστρέψει την Ελλάδα. Για το τι θα γίνει με τις απολυμένες δεν θα το αποφασίσουν τα δικαστήρια το αποφασίζει ο λαός ψηφίζοντας μνημονιακά κόμματα άρα υπέρ του μνημονίου.

Για τους δικαστές αποφασίζουν τα δικαστήρια και όχι ο λαός. Την οικονομική πολιτική για όλους τους Έλληνες την καθορίζει υποτίθεται η κυβέρνηση (εκτελώντας διαταγές της τρόικας) και την οικονομική πολιτική για τους δικαστές την καθορίζουν οι δικαστές.

Στο πότε ψηφίζονται οι δικαστικές αποφάσεις στην βουλή όταν αφορά αυξήσεις σε δικαστικούς και βουλευτές ούτε που το καταλαβαίνεις. Σε χρόνο ρεκόρ ετοιμάζουν νομοσχέδιο, το διαβάζουν (εκτός του Μπρουτζοχοΐδη που δεν προλαβαίνει, έτσι κι αλλιώς), το ψηφίζουν και καταθέτουν και τα λεφτά στον λογαριασμό… σαν τον Λούκι Λουκ, πυροβολούν πιο γρήγορα και από την σκιά τους. Αρκεί ο στόχος να είναι οι άλλοι.

Όχι για να μην λέμε ότι έχουμε καθυστερήσεις στο έργο της βουλής.

Εκπληξούλες

Αυτό το καλοκαίρι θα βγάλει το πανεράκι ο Μπενοσαμαράς και το τσούρμο που παριστάνει τους υπουργούς και τους βουλευτές και θα ξεπουλήσουν ότι μπορούν καθώς το φθινόπωρο θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.

Ξεπούλημα από ΔΕΗ και νερό μέχρι παραλίες και εργαζόμενους.

Ακόμα και το πιο φιλοσαμαρικό site πλέον κράζει τον Σαμαρά και βλέπει εκλογές τον Οκτώβρη.

Θα μας σώσουν οι εκλογές; Όχι. Μόνο αν εμείς καταλάβουμε τι γίνεται και πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας υπάρχει ελπίδα.

Απέτυχε λέει η τράπεζα θεμάτων καθώς το 40% των μαθητών έμεινε μετεξεταστέο. Λάθος. Πρώτον μια τράπεζα ποτέ δεν αποτυγχάνει (και αν γίνει κατά λάθος κάτι τέτοιο της δίνουμε λίγα δις να πορευτεί). Δεύτερον, προστατεύουμε με αυτόν τον τρόπο το 40% των νέων καθώς θα κάνουν ένα χρόνο επιπλέον για να βγουν στην ανεργία.

Άσε που αν μπορούσαμε να τους αφήναμε στην ίδια τάξη για 25 χρόνια όταν θα τελείωναν το Λύκειο θα έβρισκαν και δουλειά.

Σοκαρίστηκες με το εκκαθαριστικό της εφορίας; Όταν ψηφιζόταν πόσο πολύ αντέδρασες; Δεν κατάλαβες τι έκαναν; Και τους ψήφισες κιόλας;

Και δεν είσαι και εφοπλιστής για να πληρώσεις όσο φόρο θέλεις και αν θέλεις.

Περίμενε, έχουμε και άλλες εκπλήξεις. Που είναι γνωστές βέβαια εδώ και 4 χρόνια. Αλλά σε βόλευε να το παίζεις Μπρουτζοχοϊδης και δεν ασχολήθηκες για να μάθεις τι στο διάολο είναι αυτό το μνημόνιο.

Και θα αναρωτιέσαι γιατί οι αλυσίδες είναι τόσο βαριές… γιατί δεν είναι κόσμημα πατριώτη…

Αν δεν ρίξει την ακρίβεια ο Γιακουμάτος θα είναι αποτυχημένος, λέει. Ωραία, θα είναι αποτυχημένος, θα πληρώσει καμιά ρήτρα αποτυχίας; Θα επιστρέψει τα χρήματα που του έχουμε δώσει τόσα χρόνια; Τι θα αλλάξει;

Απλά θα μπει στο πάνθεον του Κουλούρη…


  Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα