ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Η σωτηρία των βλημάτων



(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


Από έλεγχο θα περνάνε όλοι, ακόμα και βουλευτές, κατά την είσοδό τους στην βουλή. Με τόσα βλήματα που κυκλοφορούν εκεί όλο μπιπ θα κάνει το μηχάνημα.

 Ο Βαγγέλας, ο πρόεδρας της βουλής, θα ξηγηθεί αυτοπροσώπως ώστε κανένα όπλο ή βλήμα να μην περάσει εντός του κοινοβουλίου.

Στην είσοδο θα υπάρχει και τσαμπουκαδικόμετρο. Ο πιο τσαμπουκάς θα κερδίζει εισιτήριο για παράσταση στην βουλή.
 
Μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα υπάρχει τις τελευταίες μέρες γύρω από το Μαξίμου. Εκατομμύρια επενδυτές σφάζονται στην ποδιά του Σφουγγαράκη.

Τσακώνονται οι αμερικάνοι και οι ρώσοι για το ποιος θα μας φάει την ΔΕΦΑ – ΔΕΠΑ. Με τους γερμανούς τα έχουν βρει…

Πρόκειται για ξεπούλημα, μεταρρύθμιση, ανάπτυξη ή για σωτηρία της χώρας η πώληση όλης της δημόσιας περιουσίας;

Πρόκειται για μια προσφορά στο μέλλον. Οι επόμενες γενιές δεν θα απασχολούνται για το τι θα κάνουν με την δημόσια περιουσία.

Απλά θα μοιράζονται ένα ποτήρι νερό καθώς δεν θα έχουν αρκετά χρήματα για να αγοράσει ο καθένας από ένα μπουκάλι.

Υπερβολές; Καλά. Έλα τρία χρόνια πριν και διάβασε: Ο μισθός θα πέσει στα 400 ευρώ, οι συντάξεις θα μειωθούν 40%, η ανεργία θα φτάσει στο 30%. Υπερβολές δεν ήταν; Και μάλιστα αν διάβαζες ότι κανείς δεν θα αντιδρούσε.

Άσε τις βλακείες, θα μου έλεγες. Εδώ μια αλλαγούλα ήθελαν να κάνουν στο ασφαλιστικό και έγινε χαμός, με όλα αυτά που περιγράφεις θα καεί η Ελλάδα και η κυβέρνηση που θα τα τολμήσει θα πέσει σε λίγες ώρες…

Επιμένεις; Υπερβολές;

Βγάζω το καπέλο

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Πάρε κόσμε παραμύθια






(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)
 
Έχει σκάσει από το κακό του ο Μαυροτζαφέρης. Βλέπει τον κυρ πασοκοφώτη να είναι υπεύθυνος σωτήρας και αυτός, αν και πρωτοπόρος, να είναι εκτός.
Θέλει να μας σώσει ο άνθρωπος. Ακόμα και με τον σφουγγαράκη θα πάει για να μας σώσει. Θα κουβαλάει τα ψώνια της μπουμπούκας του μπουμπούκου, αρκεί να είναι σωτήρας.
 
Τελικά το θράσος των πολιτικών μας δεν έχει όρια.
  Ο καλός Σαμαράς και ο κακός Στουρνάρας. Είναι το γνωστό παιχνιδάκι: Δεν φταίει ο Σημίτης, ο Κωστάκης αγανακτεί, ο Γιωργάκης χτυπάει το χέρι του στο λάπτοπ και ο Αντωνάκης είναι σοβαρός.
Το επιτελείο του Στουρνάρα τα κάνει όλα, λεν διάφοροι κυβερνητικοί. Εμμέσως μας λένε ότι ο Σαμαράς είναι ένας ανίκανος να αντιληφθεί, ανήμπορος να αντιδράσει διώχνοντας τον κακό και άχρηστο Στουρνάρα, ότι είναι απλά ένα διακοσμητικό αντικείμενο στο εξοχικό γραφείο της Μέρκελ.
 Τρόμαξα ετούτη την εβδομάδα…. Παραλίγο να γίνει επανάσταση και να πέσει η κυβέρνηση. Κήρυξε 4ωρη στάση εργασίας η ΑΔΕΔΥ για συμπαράσταση στους καθηγητές.
 Στα πλαίσια της ανάπτυξης η κομισιόν ζητάει να κλείσουν τα ναυπηγία του Σκαραμαγκά. Οσονούπω θα υπάρξουν και άλλες αναπτυξιακές προτάσεις που θα ρίξουν την ανεργία στο 5%.
 Ο Μπουμπούκος μας αποκάλυψε πως προήλθε η μεγάλη ζημιά που έχει πάθει και που είναι ολοφάνερη στον καθένα. Την έπαθε από αναβολή εξετάσεων.
Έτσι εξηγούνται όλα. Αν δεν εξεταστείς την κατάλληλη ώρα μπορεί να σου μείνει κουσούρι.
  Η Μέρκελ θέλει να

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Πασόκ για κάθε γούστο


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

Δεν γλυτώνουμε από το Πασοκ μωρό μου. Μας την έχει στημένη από παντού. Υπάρχει το μνημονιακό πασοκ. Υπάρχει το νεοδημοκρατικό πασοκ. Υπάρχει το υπεύθυνο αριστερό πασόκ. Υπάρχει το αντιμνημονιακό πασοκ της Κατσέλη. Υπάρχει το πασοκ του Λοβέρδου. Υπάρχει το πασοκ του Τσίπρα…
 
Αλλά έλειπε ένα πασοκ. Αυτό που θα έλεγε «πάμε στην δραχμή». Το έκανε ο Κατσανέβας και αυτό και πλέον είμαστε πλήρης πασοκ…

 Κατσανέβας. Ένας πολιτικός άφθαρτος. Από όπου πέρασε άφησε έργο και η χώρα τα τελευταία χρόνια θρηνούσε λόγω της απουσίας του από τα κοινά.

 Αντί, όσοι έχουν συμμετάσχει σε όποια κυβέρνηση, να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, κάθονται και φτιάχνουν κόμματα για να μας σώσουν.

Αλλά στοχεύουν στην λειψή μας μνήμη, την ανεπάρκεια κρίσης, την ανύπαρκτη πολιτική μας παιδεία. Και να δεις που κάποιοι θα τους ψηφίσουν…

 Ο βουλευτής και άξιο παλικάρι Λεωνίδας Γρηγοράκος, αντιπρόεδρος της βουλής, είπε ότι σε έξι μήνες η ανεργία θα πέσει στο 20%. Το πολύ πασοκ δημιουργεί παραισθήσεις σύντροφε…

Δεν πρόλαβε να συμπληρώσει: «μάλιστα το υπόλοιπο 20% θα κερδίσει το τζόκερ και δεν θα χρειαστεί να ψάχνει για δουλειά». Πασοκ… η πασοκιά πάει σύννεφο.
 
Αλλά να μην αδικήσουμε και την Νέα Δημοκρατία. Και ο μπουμπούκος σε έξι μήνες βλέπει μείωση της ανεργίας.

Αλλά είπαμε, η πασοκιά πάει σύννεφο.

 Πριν την καταιγίδα υπάρχει λέει ηρεμία. Έτσι πριν την καταιγίδα ξεπουλήματος και νέων

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Πλεόνασμα κοροϊδίας




(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

Φέτος η 1η Μάη πέφτει στις 7Μαΐου. Ζήσαμε να το δούμε και αυτό… κινητή απεργία!

 Η ΓΣΕΕ κήρυξε 24ωρη ανεργία.

 Έξι χρόνια ονειρεύεται γιωργάκη στην σούβλα… ελπίζει ότι θα προλάβει να τον φάει πριν τους καταπιεί όλους η μαύρη τρύπα με την ονομασία πασοκ.
 
Θα μου πεις και να τον φάει τι θα καταλάβει; Στην ουσία τίποτα. Απλά θα ταΐσει λίγο ακόμα το υπερτροφικό εγώ του. 

Υπάρχει κίνδυνος να διασπαστεί το ΠΑΣΟΚ. Σε μεγάλο και μικρό ΠΑΣΟΚ. Το μεγάλο θα μετακινείται με ταξί και το μικρό με μοτοσικλέτα.

 Βάζει κάποιος σε λογαριασμό τραπέζης μιας επιχείρησης 5000 ευρώ για να αγοράσει εμπόρευμα. Η επιχείρηση με αυτά τα λεφτά θέλει να πληρώσει τους υπάλληλους της, τις πρώτες ύλες και να καλύψει και μια επιταγούλα. Όμως χρωστάει στο δημόσιο 4900 ευρώ. Τι ψήφισαν οι σωτήρες μας να γίνει;

Θα γίνει κατάσχεση του ποσού και ας πάει να κουρευτεί ο επιχειρηματίας, οι υπάλληλοι του, οι πρώτες ύλες και   ο βλάκας που πούλησε με επιταγή…

 Και μετά ήρθε η σαμαρική ανάπτυξη… που διαφέρει από την μπενική ανάπτυξη στον όγκο και πουθενά αλλού.
 
Πανηγυρίζει η κυβέρνηση γιατί έχει

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Αφηγήματα ανεργίας


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ.  Καλό Πάσχα. Προσοχή... επειδή αντιδρούμε σαν πρόβατα μπορεί κατά λάθος να βρεθούμε σε καμιά σούβλα.)

Μεγάλη εβδομάδα και ας ξεκινήσουμε με τα ευχάριστα. Η Γιάννα, η μεγαλοπρεπής, έγραψε ένα βιβλίο για να μας αποδείξει ότι πρώτον έχει μεγαλύτερο ΕΓΩ και από του Μπένι (δεν το πιστεύεις αλλά ισχύει…) και δεύτερον ότι είναι εξίσου καλός άνθρωπος με τον Μπένι.
 
Η Γιάννα, όπως όλοι γνωρίζουμε, πέρασε ένα δράμα με την διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων. Έδωσε απίστευτο αγώνα για να γίνουν οι αγώνες με έναν λιτό τρόπο και με ελάχιστο κόστος.

Δυστυχώς η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα και ο μοναδικός ικανός πολίτης της για να οργανώσει τους Ολυμπιακούς ήταν η Γιάννα.

 Στο βιβλίο της περιγράφει και για τον Σημιτάκο που γονατιστός την παρακαλούσε να οργανώσει τους Ολυμπιακούς.

Ο Σημίτης έκανε τον ταχυδακτυλουργό για να διασκεδάσει τα παιδιά μου, έγραψε η αυτοκρατόρισσα Γιάννα.

 Σημίτης. Ο άνθρωπος που παρίστανε τον λογιστή ενώ στην πραγματικότητα ήταν ταχυδακτυλουργός. Το καλύτερο του κόλπο ήταν με το έλλειμμα της Ελλάδας… κατάφερε να το κάνει αόρατο και να μας χώσει στο ευρώ.

 Η ανεργία έχει αρχίσει να φρενάρει, είπε ο Αντωνάκης ο Σφουγγαράκης. Ναι, είναι στο 30%... και θα δυσκολευθεί λιγάκι να φτάσει το 31%.
 
Πάντως αν η ανεργία φτάσει στο 100% τότε θα φρενάρει στα σίγουρα… πόσο πάνω να φτάσει;

 Ο Πάγκαλος είπε

Πολιτική σάτιρα