ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Κόκκινη γραμμή δεμένη…


Επί τρεις ημέρες ζήσαμε την αποθέωση του τίποτα. Με όλους τους τόνους οι προπαγανδιστές που παριστάνουν τους μεγαλοδημοσιογράφους (όπου το μεγάλος έχει σχέση με την αμοιβή τους) μας έλεγαν ότι η ιστορία για τον επίτροπο ήταν μια υπόθεση που ήταν τελειωμένη.

Ανύπαρκτη. Και για αυτήν την ανύπαρκτη υπόθεση έτρωγαν όλη την ώρα των δελτίων προπαγάνδας καθώς και των εκπομπών.

Προφανώς το ανύπαρκτο θέμα ήταν το καταλληλότερο για να κρυφτεί εντός του το υπαρκτό.

Η Ελλάδα όπως όλοι γνωρίζουμε, εκτός από τους πολιτικούς που δεν διαβάζουν, έχει παραδώσει την εθνική της κυριαρχία. Κουμάντο κάνουν οι δανειστές μας. Και κυρίως οι Γερμανοί.

Απλά έχουν  αφήσει στον λαό την ψευδαίσθηση κυβέρνησης και στους υπαλλήλους της που παριστάνουν τους υπουργούς την δυνατότητα κανενός ρουσφετιού ή καμιάς μιζούλας (αν τύχει).

Βρισκόμαστε εν επιτροπεία έμμεσα και όταν χρειαστεί θα γίνει και άμεσα. Αλλά εκεί θα βάλουμε κόκκινη γραμμή. Δεν θέλουμε κρυόκωλο Γερμανό, θέλουμε δοσίλογο Ελληναρά.

Να καλύψουμε και την υπεύθυνη αριστερά που θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ αλλά κάνει πως ντρέπεται να μας το πει.

Όλο αυτό ήταν στα πλαίσια μιας παράστασης και δεν αποτελεί θέμα για την παρούσα στιγμή.

Και αν επαληθευτεί η πληροφορία ότι η τρόικα θα κάνει πίσω στον 13ο – 14ο μισθό, δεν ξέρω, αλλά κάτι θα μου λέει ότι ήταν σικέ το παιχνίδι.

Έχουν περάσει τα κέρατά τους τα τράγια και θα κώλωναν στην κόκκινη γραμμή των υποτακτικών τους;

Μήπως μια «υπερήφανη» νίκη σε ένα ζήτημα που θα μπορούσε να επανέλθει στο μέλλον θα έδινε μια ανάσα σε μια υποτιθέμενη κυβέρνηση παραπλανώντας τους πολίτες με τις κόκκινες γραμμές και την «υπερήφανη» πολιτική;

Ας υποθέσουμε ότι γίνεται δεκτό να μην μειωθεί ο κατώτατος μισθός με την κόκκινη γραμμή.

Τι γίνεται με τις οικονομικές ζώνες όπου αυτή η προστασία δεν θα ισχύει; Και τι γίνεται με τις ατομικές συμβάσεις όπου αυτή η προστασία δεν θα ισχύει;

Σε αυτά τα ζητήματα δεν μπαίνει κόκκινη γραμμή. Μπαίνει πράσινη, μπλε και μαύρη. Που κάνει τους πολίτες αόρατους.

Όπως και με το ξεπούλημα, όπως και με την αποδοχή ενυπόθηκων δανείων, όπως και με την εκμετάλλευση του πλούτου, όπως και με την δήμευση των εσόδων για να πληρώνονται οι τόκοι και τα δάνεια, όπως με την συνεχόμενη εξαθλίωση, όπως με τα χαράτσια, όπως… όπως… όπως…

 Μικρογεύματα η «Αννούλα» θα μοιράζονται σε μαθητές που υποσιτίζονται. Κατά το υπουργείο αυτό ήταν ένα ψέμα, ότι δηλαδή λιποθυμούν παιδιά από την πείνα.

Γιατί δίνει τα «μικρογεύματα»; Άλλοι λένε από την σοσιαλιστική της καρδιά και άλλοι λένε για να καλύψει τα μεγάλα γεύματα…

Μπορεί τα παιδάκια, αλλά και οι μεγάλοι, να πεινάνε, αλλά η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει. Και θα έχουμε ευρώ.

Προσωπικά, επειδή είμαι λάτρης του ευρώ, έχω βγάλε φωτοτυπία ένα χαρτονόμισμα των 10 ευρώ και το βλέπω τρεις φορές την ημέρα. Το πρωί όταν παριστάνω ότι τρώω το πρωινό μου, το μεσημέρι την ώρα που συνηθίζαμε να τρώμε και το βράδυ βλέποντας τον Πρετεντέρη (έχω βίτσια…).

Τουλάχιστον να θυμάμαι ποια είναι η μορφή του γιατί αληθινό μόνο σε καμιά ταινία θα ξαναδώ…

Αλλά το θέλω ρε παιδί μου. Να είμαι ευρωπαίος. Έχει άλλη γκλαμουριά να  πεινάς με ευρώ και άλλη με δραχμή.

Επιτέλους, η υπόσχεση που είχε δοθεί, έγινε πράξη. Μειώθηκαν τα διόδια δια της αυξήσεως τους. Δηλαδή ήθελαν να τα αυξήσουν περισσότερο αλλά επειδή έπρεπε να μειωθούν τα αυξήσανε λιγότερο.

Πληρώνεις κάτι παραπάνω στην εθνική Κορίνθου – Πατρών αλλά απολαμβάνεις τον δρόμο. Σε κάθε μέτρο και μια έκπληξη. Μια διαδρομή που σε κρατάει ξύπνιο.

Και αν σκοτωθείς σε κάποιο από τα συχνά δυστυχήματα θα το έχεις ευχαριστηθεί. Δεν είναι πεταμένα λεφτά στις τσέπες των εργολάβων. Απλά, αυτοί φροντίζουν για το καλό μας. Να βρούμε μια ώρα νωρίτερα τον παράδεισο. Να μην αμειφθούν;

Εξάλλου, όπως είπε ο τσεκουράτος υπουργός, η επιβάρυνση είναι ελάχιστη. Δίκιο έχει. Και είναι κρίμα και άδικο να γίνεται τόσος ντόρος για μια τόσο δα μικρή αυξησούλα. Διπλασίασε τα διόδια να το χαρούμε…

Οι βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους, είπε ο Παπδήμιος. Δηλαδή θα τον γκρεμοτσακίσουν και θα στείλουν στο ειδικό δικαστήριο όλους τους υπεύθυνους της καταστροφής;

Sorry, κάτι δεν έχω καταλάβει με το καθήκον. Καθήκον του βουλευτή είναι να κάνει τα πάντα για το καλό των δανειστών, των Γερμανών, των τραπεζών…

Δεν φταίει ο βουλευτής που ο κάθε πολίτης δεν έκανε τις σωστές επιλογές στην ζωή του. Ας γινόταν τραπεζίτης, δανειστής της Ελλάδας με ενυπόθηκο δάνειο, Γερμανός πλουτοκράτης. Άμα πια. Όλο με τους βουλευτές τα βάζουμε…

 Μισθό 20 και 30 ευρώ πήραν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι. Για να συνηθίζουν. Το σχέδιο είναι να πληρώνουν για να δουλεύουν. Ώστε να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία.

Τελειώνει ο Ιανουάριος. Σε δύο μήνες η Ελλάδα θα έχει πλεονασματικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με προηγούμενες προβλέψεις - δηλώσεις του Μπένι, και εδώ και ένα μήνα ζούμε την ανάπτυξη της Ελλάδας και δανειζόμαστε από τις αγορές, σύμφωνα με προηγούμενες προβλέψεις – δηλώσεις του Παπακωνσταντίνου.

Κάναμε δυο χρόνια θυσίες, αλλά τώρα τρώμε με χρυσά κουτάλια.

Μικρός Φωκίων


Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Τώρα σωθήκαμε


Η τρόικα σε αγαστή συνεργασία με τις δολοφονικές εταιρείες που παριστάνουν τις ελληνικές κυβερνήσεις τα δύο τελευταία χρόνια, βήμα – βήμα, έχουν καταφέρει να μας πετσοκόψουν.

Το ένα πόδι για την πρώτη δόση, το άλλο πόδι για την δεύτερη δόση, το ένα χέρι για την επόμενη και μας έχουν αφήσει απλά ένα κεφάλι με ένα μάτι και ένα αυτί.

Για το νέο μνημόνιο θέλουν με μιας να μας κόψουν το κεφάλι, να μας βγάλουν το έτερο μάτι και να μας τραβήξουν και το αυτί.

Και αίφνης θυμηθήκαμε ότι το τράβηγμα του αυτιού πονάει…
 
Πεδίον δόξης λαμπρό για ήρωες πολιτευτές. Κάτω τα χέρια απ΄το αυτί…

Τα πράγματα φαινόντουσαν εξαρχής που θα πήγαιναν και πόσο ενδιαφέρον είχαν οι δανειστές μας για την σωτηρία της Ελλάδας.

Χεσμένους πατόκορφα μας είχαν και μας έχουν. Το Ευρώ τους θέλουν να σώσουν, τις τράπεζες τους, την ένωση τους, τα κέρδη τους.

Πλέον μας το λένε κατάμουτρα, αλλά πάλι κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Θέλουν να υπάρχει ένας επίτροπος ο οποίος θα παίρνει όλα τα έσοδα του κράτους και με αυτά θα πληρώνει τους τόκους και τα δάνεια.

Και αν περισσέψει κάτι  θα μας το δίνει να πληρώσουμε τα όπλα που θα αγοράζουμε από αυτούς.

Πως λέγετε όλο αυτό το σκηνικό;

Δεν το περίμενα από εσάς να μην ξέρετε. Σωτηρία της χώρας λέγετε.

Έχω μια απορία με τον Αντώνη τον σφουγγαράκη. Υπήρχε περίπτωση να τον έβαλαν στην κυβέρνηση οι τροϊκανοί χωρίς να τον κάνουν συνυπεύθυνο;

Τραβάτε και ας κλαίω, ήταν ο Αντωνάκης. Μέχρι την στιγμή της συγκυβέρνησης ήταν κατά 60% μνημονιακός καθώς αυτό ήταν το ποσοστό νόμων που ψήφιζε. Από εκεί και πέρα το 60% είναι 100%.

Ο αντιεξουσιαστής Γιωργάκης το έλεγε: Θα μας πάρουν με τις πέτρες όλους. Όλους.
Και ο άτιμος τα κατάφερε. Όλοι στο στόχαστρο…

Ήμασταν ανίκανοι να μαζέψουμε τους φόρους ακινήτων για το 2010 γι΄ αυτό μπήκε το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, είπε ο Οικονόμου. Και οι ιδιοκτήτες ακινήτων αντέδρασαν με αποδοκιμασίες.

Αντίδραση Ραταπλάν. Εκείνη την μοιραία Κυριακή μας το είχε πει ακριβώς έτσι ο Μπένι. Αλλά εμείς στον κόσμο μας.

Σε όλα αντίδραση Ραταπλάν. Τι στο διάολο, κερί στα αυτιά και τσιρότο στα μάτια έχουμε;

Ότι μας έχουν κάνει μας το έχουν πει καιρό πριν. Όλα γνωστά είναι. Αλλά εμείς περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να πέσουμε από τα σύννεφα.

Είναι τόσο τραγικά ολοφάνερο το τι θα γίνει και ήταν τόσο τραγικά ολοφάνερο αυτό που έχει γίνει που τελικά αρχίζω και πιστεύω ότι η χώρα αυτή κατοικείται από ομοιώματα ανθρώπων.

Τα οποία μόνο αν κουρδιστούν από τον Πρετεντέρη παίρνουν μπρος.

Είναι φοβερό. Μας έχουν φορέσει αλυσίδες και εμείς χαζεύουμε τα τούρκικα σήριαλ νομίζοντας ότι έχουμε διακοσμητικά βραχιολάκια στα χέρια.

Παράλληλα βλέπουμε ότι καθημερινά έχουμε λιγότερα χρήματα ή και καθόλου και περιμένουμε από τον Αλλάχ να βάλει το χέρι του. Γιατί ο Θεός της Ελλάδας μας βαρέθηκε…

Παγωνιά έρχεται εντός της εβδομάδος στην χώρα. Θα μπούμε στην κατάψυξη και θα μείνουμε εκεί για καμιά 50αριά χρόνια.

Όταν ξεπαγώσουμε θα δούμε μπροστά μας μια άλλη Ελλάδα. Ανύπαρκτη.

Κατά τον Σκανδαλίδη το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι η έλλειψη πολιτικής διεύθυνσης. Λάθος αγαπητέ μου. Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι το ΠΑΣΟΚ.

Και της ΝΔ η ΝΔ.

Παράταση στην υποτιθέμενη κυβέρνηση Παπαδήμιου θέλει να δώσει η τρόικα και να γίνουν οι εκλογές το φθινόπωρο ή το 2013.

Αφήστε το καλύτερα για το 2020, τότε που το χρέος θα είναι στο 120%. Να ψηφίσουμε το ΠΑΣΟΚ για να μας βάλει στο ΔΝΤ ώστε να σώσει την χώρα.

Και μόλις φτάσει το χρέος στο 250% να καλέσει την ΝΔ να συνεχίσουν να μας σώζουν παρεούλα…
 
Μικρός Φωκίων






Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Άξιοι της μοίρας μας


Έχετε συνειδητοποιήσει την κατάντια μας; Οι μισοί πολίτες - ψηφοφόροι στηρίζουν ακόμα και σήμερα την μνημονιακή πολιτική που καταστρέφει την χώρα και τις ζωές όλων μας. ΠΑΣΟΚ 12%, ΝΔ 30%, ΛΑΟΣ 6%, ΔΗΣΥ 2,5%... σύνολο πάνω από 50%.
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας ή για να το πω διαφορετικά, με τις επιλογές μας δημιουργούμε την μοίρα μας. Και αν το δούμε λιγάκι συμβολικά, μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι είμαστε "παιδοκτόνοι" καθώς δολοφονούμε το μέλλον των παιδιών μας.

Μικρός Φωκίων

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Κλόουν Μιχαλάκης


Αρκετά πια με τις κακίες κατά του Μιχαλάκη. Τι έκανε; Αυτό που έχουν κάνει όλοι οι βουλευτές που ψήφισαν ή καταψήφισαν το μνημόνιο.

Ελάχιστοι είχαν διαβάσει το μνημόνιο. Άλλοι διάβασαν μόνο τους τίτλους. Άλλοι διάβασαν το πίσω εξώφυλλο. Άλλοι διάβασαν το διαφημιστικό για ένα μνημόσυνο.

Και οι περισσότεροι είχαν δουλειές. Να πεις ότι ήταν κανένα αστυνομικό best seller καμιά τσόντα ή έστω ένα αισθηματικό μυθιστόρημα να τους κατηγορήσεις. Ένα στρυφνό κείμενο είναι το μνημόνιο που περιγράφει απλά τον τρόπο που θα καταστραφεί η Ελλάδα και οι πολίτες της.

Το διαβάζεις και σου μαυρίζει η καρδιά. Τι θέλετε; Να έχουμε πολιτικούς στα όρια της κατάθλιψης;

Ο Μιχαλάκης εξάλλου προσπαθούσε να κάνει καλά την δουλειά του. Να πιάσει τους τρομοκράτες. Βέβαια, εκ του αποτελέσματος, ο Μιχαλάκης απέτυχε στο έργο του. Κατάφερε απλά να πιάσει κάτι παιδάκια με γκαζάκια.

Την μεγάλη τρομοκρατία ούτε καν που την μυρίστηκε. Και ας ήταν κάτω από την μύτη του. Η τρομοκρατική οργάνωση «μνημονιακή κυβέρνηση» συνεχίζει το δολοφονικό της έργο συνεργαζόμενη με την διεθνή τρομοκρατία που εκπροσωπείται από την «τρόικα».

Εμ δεν διάβασε, εμ δεν έκανε σωστά και την δουλειά που του έτρωγε τον χρόνο του διαβάσματος.

Ο Μιχαλάκης μπαίνει στο μεγάλο πάνθεον των μεγάλων ηγετών του «αλλού ήμουν εγώ αλλού η ιστορία» που εκφράζεται με το σύνθημα «δεν ήμουν και εγώ εκεί».

Την αρχή την είχε κάνει ο Χριστόδουλος ο οποίος διάβαζε και δεν κατάλαβε τι έκανε η χούντα. Μετά ήρθε η κόρη του επίτιμου που ταξίδευε και δεν κατάλαβε τι έκανε η ΝΔ με τα σκάνδαλα. Και τώρα ο Μιχαλάκης ο τυχεράκιας που δεν διάβαζε και έτσι δεν κατάλαβε τι έκανε η κυβέρνηση του με το μνημόνιο.

Μετά το πανελλαδικό κράξιμο προσπάθησε να τα μαζέψει λέγοντας ότι ήξερε τι είναι το μνημόνιο. Και αναρωτιέται ο πολίτης. Ακόμα και ο κάφρος πολίτης. Τι είναι χειρότερο; Να ήξερε και να στήριξε την δολοφονία ή να την στήριξε χωρίς να έχει ενημερωθεί για τον τρόπο της δολοφονίας;

Είπαμε, και το είχε πει και ο συνταγματολόγος Κασιμάτης, οι σωτήρες της Ελλάδας ψήφιζαν χωρίς να έχουν διαβάσει τίποτα. Μόνο κάτι μαθητές σπασίκλες, από αυτούς που γλύφουν συνεχώς τους δασκάλους, πετάγονται φωνάζοντας: «Εγώ το έχω διαβάσει, μην με τιμωρείται». Όπως ο Πρωτόπαπας για παράδειγμα.

Βέβαια, συνήθως, αυτοί οι μαθητές δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν. Απλά παπαγαλίζουν. Και ως παπαγαλάκια μας τα έχουν πρήξει λέγοντας ότι σώζουν την χώρα.

Ντόρος έχει γίνει με τους βουλευτές που δεν ψήφισαν το άρθρο του κλαψιάρη Ανδρέα για τα φαρμακεία.

Εδώ φαίνεται και ο ρόλος μιας κυβέρνησης με 250 βουλευτές. Αφήνει ένα πεδίο ηρωισμού καθώς η καταψήφιση ενός άρθρου μπορεί να πετάγεται σαν μπαλάκι ανάμεσα στις κοινοβουλευτικές ομάδες των συνεργαζόμενων κομμάτων.

Οι πασόκοι καταψήφισαν και οι νεοδημοκράτες έκαναν την πάπια απέχοντας ή λέγοντας ένα παρών. Καλά, σας βλέπουμε ότι είστε εκεί, μην το φωνάζετε κιόλας…

Είναι πολλοί οι 250 αλλά να δούμε ποιος θα μπορούσε να είναι ο 151ος που θα πει όχι.

Αλλά μπροστά μας έρχονται μέτρα αποτελειώματος της χώρας. Εκεί τι θα κάνουν; Θα ρίξουν την φερόμενη ως κυβέρνηση ή θα μας σώσουν όλοι μαζί;

Και εν τέλει, όταν κάποιος έχει δολοφονήσει κατά συρροή εκατομμύρια ζωές πολιτών είναι λιγάκι δύσκολο να πάρει άφεση αμαρτιών και να αθωωθεί. Το έγκλημα έχει διαπραχθεί.

Η άρνηση του τελειωτικού χτυπήματος δεν αναιρεί τα προηγούμενα χτυπήματα.

Ο Μιχαλάκης, για να γυρίσω σε αυτόν, είπε ότι έμεινε στην κυβέρνηση για να παλέψει από μέσα τις καταστροφικές πολιτικές. Είναι η κλασική δικαιολογία όλων αυτών που δεν μπορούν να αποχωριστούν την καρέκλα της εξουσίας. Αντί να πουν είμαι αθεράπευτα ερωτευμένος με την εξουσία λένε ότι πολεμούν από τα μέσα.

 Ο Πρετεντέρης μας είπε από το επίσημο βήμα της εκπροσώπησης της κυβέρνησης, το mega, ότι από την αρχή μας έλεγε για το πόσο καταστροφική είναι η επιλογή του ΔΝΤ.

 Το θυμάμαι καθαρά. Είχε ανέβει στα κεραμίδια και φώναζε για την επερχόμενη προδοσία. Εξάλλου ήταν εκείνος που είχε οργανώσει και τους αγανακτισμένους.

Το τι μούντζα έχει ρίξει στην βουλή δεν περιγράφεται.

Ήταν τόσο πολύ ενάντια στο μνημόνιο και το ΔΝΤ που οι πολίτες του χάριζαν γιαουρτάκια για να στρώσει το δέρμα του.

Όπου νάναι θα παραδεχθεί ότι είναι και ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μικρός Φωκίων

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ο φτωχούλης και ο κλαψιάρης


Ο κλαψιάρης Ανδρέας άρχισε να σκούζει με απειλές. Μη και τυχών πειράξουμε τον Γιωργάκη. Μακελειό θα γίνει λέει. Προφανώς δεν περπατάει στους δρόμους της Ελλάδας.

Γιατί θα έβλεπε ότι το μακελειό έχει ήδη συντελεστεί. Και το έχει προκαλέσει ο ίδιος μαζί με τον Γιωργάκη, τον Μπένι, τον Παπακωνσταντίνου και τα άλλα τα παιδιά.

Μακελειό θα γίνει αν δεν πειραχθούν όλοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας και την καταδίκη σε βιοτικό θάνατο των πολιτών της.

Βέβαια ο κλαψιάρης Ανδρέας προσπαθεί να σώσει το δικό του τομάρι. Γιατί μετά τον Γιωργάκη θα ακολουθήσουν όλοι οι μνημονιακοί.

Νάτος, νάτος ο Κινέζος. Δεν μας έφτανε ο πόνος μας έχουμε και αυτόν να παριστάνει πότε τον «κανονικό» προφήτη και πότε τον μεταπροφήτη.

Δεν κάναμε σωστά την διαπραγμάτευση, είπε, για το μνημόνιο. Σε λίγο θα μας πει ότι η Ελλάδα έπρεπε εξαρχής, από το 2009, να κάνει ένα κούρεμα ή μια επιλεκτική χρεοκοπία ή όπως αλλιώς θέλουμε να ονομάσουμε την πτώχευση.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι τότε θα είχε πράγματι νόημα ένα κούρεμα 50%. Τώρα, με το PSI αυτό που θα καταφέρουμε είναι να κάνουμε το χρέος από τα 350 δις στα 380 δις.

Είναι το μοναδικό κούρεμα στον κόσμο που αντί να έχεις μετά κοντύτερα μαλλιά θα έχεις μακρύτερα.

Από την άλλη ο Προβόπουλος είπε ότι δεν ήταν αναπόφευκτο το μνημόνιο. Κοίτα να δεις που τότε είχε ανέβει στα κεραμίδια μαζί με τον Κινέζο και φώναζαν για το έγκλημα που ετοίμαζε το ΠΑΣΟΚ.

Νοθευμένα ήταν λέει τα στατιστικά στοιχεία του 2009 και γι΄ αυτό κατηγορείται ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής και ο μέγας σωτήρας Παπακωνσταντίνου ο μισθοφάγος.

Τα στατιστικά στοιχεία στην Ελλάδα μονίμως, από παράδοση και έθιμο, νοθεύονται και μαγειρεύονται. Τα ίδια έκανε ο Κινέζος, τα ίδια έκανε ο Κωστάκης ο κουρασμένος.

Και βγαίνει ο Μιχελάκης και λέει ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε το έλλειμμα από 10% και το έκανε 13%.

Βρε, βρε τι μαθαίνει κανείς. Δηλαδή το έλλειμμα επί ΝΔ δεν ήταν 5%, 6%, 8%; Το 10% δηλαδή ήταν μια χαρά έλλειμμα; Μπράβο θωρακισμένη οικονομία.

Λοιπόν βαρεθήκαμε να μας καταστρέφουν και να μας δουλεύουν από πάνω. Μια ζωή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αλληλοκατηγορούνται κάνοντας επί της ουσίας διαγωνισμό στο ποιος είναι ο χειρότερος.

Μια χαρά χειρότεροι είστε και οι δύο. Τόσο μια χαρά χειρότεροι που είναι θρασύτητα να ζητάνε να μας σώσουν ξανά και ξανά.

Ο Χρυσοχοΐδης μας είπε ότι η ανάκαμψη θα μας κάνει την τιμή να μας επισκεφτεί το 2013. Όταν θα φτάσουμε στο φθινόπωρο του 2012 θα μας πει ότι η ανάκαμψη θα έρθει το 2014. Αλλά τι να κάνει η ανάπτυξη στην χώρα της ύφεσης; Να σπάσει τα μούτρα της;

Δάνειο – γέφυρα σκέφτεται να μας δώσει η τρόικα κατά τον Μάρτη μιας και το κούρεμα ίσως μείνει στα χαρτιά.

Το δάνειο αυτό μας το ξεκαθάρισαν. Είναι για να πληρώσουμε ένα ομόλογο. Όχι, γιατί θα αρχίσουν να μας λένε ότι θα πληρωθούν πάλι μισθοί και συντάξεις.

Επί της ουσίας η Ελλάδα θα πρέπει από τώρα και στο εξής να έχει τόσα έξοδα όσα είναι τα έσοδα της. Όπως ακριβώς θα ήταν τα πράγματα σε μια χρεοκοπία.


Η βίλα ήταν με νοίκι, το αυτοκίνητο ενός φίλου, το κρασί παλιό, το τυρί μουχλιασμένο… δράμα! Τι τραβάνε και αυτοί οι αδερφοί πρωθυπουργών…

Δόθηκαν στην δημοσιότητα ονόματα μεγαλοοφειλετών  του δημοσίου. Ωραία, και τώρα;
Θα μας την ξαναδώσουν την λίστα όταν προστεθούν άλλα τόσα ονόματα.

Χάλια πάνε τα πράγματα και στην Πορτογαλία. Όπου τηρούν με ευλάβεια το μνημόνιο. Για να φανεί ολοκάθαρα ότι το πρόβλημα δεν είναι το αν εφαρμόζεις ένα «λάθος» πρόγραμμα αλλά το ίδιο το πρόγραμμα.

Και επειδή το αποτέλεσμα, είτε στην Ελλάδα είτε στην Πορτογαλία, μπορούσε να το προβλέψει ο καθένας που ξέρει απλή αριθμητική, ας ψάχνουμε την σκοπιμότητα όλης αυτής της καταστροφής.

 Μάχη μέχρι εσχάτων δίνει ο Νταλλάρας (με δύο λάμδα για να μην τον μπερδεύουμε με τον δικό μας και φάμε και καμιά μήνυση στα καλά καθούμενα) με την Μέρκελ για να δούνε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πτωχεύσουμε.

Από το πρώτο μνημόνιο η πτώχευση ήταν σίγουρη, απλά όλα αυτά τα δάνεια (τα ακριβοπληρωμένα) ήταν για να κερδηθεί χρόνος. Για την Γερμανία.

Και η Γερμανία κέρδισε χρόνο, κερδίζει από τους τόκους θα κερδίσει και από την περιουσία της Ελλάδας που έχει υποθηκευτεί για τα δάνεια που μας δίνει.

Η Ελλάδα, μέσω των πολιτικών της, απλά συνεχίζει κάθε τρεις και λίγο να προχωρά με υπερηφάνεια προς μία νέα σωτηρία.

Μικρός Φωκίων

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Το πάρτι των λουλουδιών


Ο Τσίπρας έκανε την πρόταση του για να βγούμε από την κρίση. Να παγώσουμε τα δάνεια για τρία χρόνια.

Και μετά την τριετία στην κατάψυξη, θα μπει η χώρα.

 Όχι ότι σε αυτά τα τρία χρόνια θα ζεσταθούμε. Απλά ίσως έχουμε καμιά κουβέρτα για να κοροϊδεύουμε το κρύο.

Κάτι μου λέει ότι ο Τσίπρας κάνει βήματα προς τον Κουβέλη. Το πολύ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ κάνει την αριστερά ΠΑΣΟΚ.

Για το ΚΚΕ τα πράγματα είναι απλά. Αφήνουμε να κάνει παιχνίδι ο καπιταλισμός, συμμετέχοντας σε όλες τις διαδικασίες του (απολαμβάνοντας και κάποια προνομιάκια) και περιμένουμε να αποκτήσουν κομμουνιστική συνείδηση οι προλετάριοι ώστε να γίνει η επανάσταση.

Συντονισμένα βέβαια από το κόμμα. Γιατί όπως ξέρουμε όλοι, όχι μόνο «ένα είναι το κόμμα» αλλά έχει και το αλάθητο.

Τώρα, το γεγονός ότι μέχρι να αποκτηθεί η κομμουνιστική συνείδηση δεν θα υπάρχουν ούτε εργάτες ούτε εργαζόμενοι είναι μια μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια.

Σε πάγωμα μισθών για μια τριετία θέλουν να καταλήξουν οι συνδικαλιστές και οι εργοδότες. Αυτό σημαίνει μείωση των μισθών κατά 15% με βάση τον επίσημο πληθωρισμό και κατά 30% στην πραγματικότητα.

Από την άλλη η τριμελής κυβέρνηση των Γιωργάκη του αντιεξουσιαστή – Κωλοτούμπα αρχηγού του μπουμπούκου -  αντιπολιτευόμενου Αντωνάκη του σφουγγαράκη, η οποία εκφράζεται από τον εκπρόσωπο των τραπεζών Παπαδήμιου, θέλει να υπάρξει μείωση των μισθών. Επιπλέον μείωση. Έως καταργήσεως.

Στον κομμουνισμό ο καθένας αμείβεται ανάλογα με τις ανάγκες του, στον σοσιαλισμό ανάλογα με την εργασία του, στον καπιταλισμό ανάλογα με τις διαθέσεις των εργοδοτών και στην τροϊκανή Ελλάδα… δεν αμείβονται.

Για να μην παρεξηγηθώ από άσχετους προς τα πολιτικά συστήματα. Στα υποτιθέμενα τέως κομμουνιστικά κράτη το σύστημα ήταν «Κομματικός και γραφειοκρατικός νεοκαπιταλισμός». Δηλαδή, όσο σοσιαλιστικό κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ άλλο τόσο κομμουνιστικό ήταν το σύστημα εκεί. Το ίδιο κομμουνιστικό είναι το ΚΚΕ.

Και ο κομματάρχης του Μπένι είναι μπλεγμένος στο μαφιόζικο κύκλωμα της τοκογλυφίας. Ο οποίος ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχει το know how

Γιατί για να ολοκληρωθεί με επιτυχία μια τοκογλυφική πράξη θα πρέπει να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ όλως των πυλώνων της νομιμότητας και της δημοκρατίας.

Εφοριακός, δημοσιογράφος, πολιτευτής, επιχειρηματίας,  στέλεχος τράπεζας, δικηγόρος, γιατρός . Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν. Με τις ευλογίες του Εφραίμ.

Το πάρτι των λουλουδιών είχε και κάποιες παράπλευρες απώλειες καθώς συνδέεται με κάτι αυτοκτονίες.

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. Κάθε μέρα έχουμε και έναν νεκρό άστεγο. Μείον ένας υποψήφιος συνταξιούχος.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να ακολουθήσει την ίδια μεταρρύθμιση για τους ανέργους και τους χαμηλομισθωτούς.

Το PSI ποιον αφορά; Την Ελλάδα θα μου πεις. Ποιος διαπραγματεύεται με τις τράπεζες; Η Μέρκελ. Μια καλή πρωθυπουργός δεν αφήνει στην μοίρα της την αποικία της. Ιδίως αν κινδυνεύει να παρασυρθεί και η χώρα της.

Ετοιμάζονται για εσωκομματικές εκλογές στο απόκομμα του ΠΑΣΟΚ. Αυτές θα γίνουν πριν τις εθνικές εκλογές. Κάπου στον Μάρτη.

Δηλαδή οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα, όπως εκτιμούν ή ξέρουν οι πασόκοι.

Από την άλλη ο Αντώνης ο σφουγγαράκης αφού έσβησε την 19η Φεβρουαρίου και αφού πήδηξε με μιας τον Μάρτη, λέει ότι οι εκλογές θα γίνουν πριν το Πάσχα.

Ποιος θα δικαιωθεί; Από τις μέχρι τώρα εξελίξεις μάλλον ο Γιωργάκης. Εξάλλου ο Αντώνης έχει συνηθίσει να σβήνει…

Ο αδερφός του Μανώλη Καψή ως εκπρόσωπος του Παπαδήμιου είπε ότι αυτή η κυβέρνηση θα ψηφίσει τα μέτρα του 3ου μνημονίου αλλά αν θέλει ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης μπορεί ως επόμενη κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί αυτά που θα έχει ψηφίσει.

Η ΝΔ θα ψηφίσει και μετά θα γίνει κοψοχέρης. Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη της πατριωτικής πολιτικής της. ΝΔ, η ελπίδα για το μέλλον. Αν και νομίζω ότι θα επαναδιαπραγματευτεί την ελπίδα.

Πρόβα είναι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, είπε ο Μπένι. Αλλά αντί για πρόβα νυφικού έχουμε πρόβα θανάτου. Των πολιτών.

Η Ελλάδα έδωσε το φως στο κόσμο και το κόβει από τους πολίτες της

Μικρός Φωκίων


Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Κατρακύλα άνευ ορίων


Οι πολιτικοί μας καθημερινώς πασχίζουν ώστε η πολιτική και οι πολιτικοί να έχουν την εκτίμηση των πολιτών. Όπως ο Χρυσοχοΐδης για παράδειγμα.

Ο οποίος συμμετείχε σε μια κυβέρνηση που την θεωρεί καταστροφική για τον τόπο, στηρίζοντας απόλυτα τις πολιτικές της επιλογές ως υπουργός της, και τώρα βγαίνει στα παράθυρα και τις πόρτες  κατηγορώντας την.

Παράλληλα, σαν να μην ακούει αυτά που λέει, συμμετέχει, την ώρα ακριβώς που καταγγέλλει τις καταστροφικές πολιτικές, σε μια κυβέρνηση που συνεχίζει την καταστροφική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης.

Και αυτός ο άνθρωπος αντί να κάτσει μπροστά σε έναν καθρέφτη και να φτύνει το είδωλο του που ξεστομίζει τέτοιες πολιτικές αερολογίες φαντάζεται τον εαυτό του ως αρχηγό ενός αποκόμματος ΠΑΣΟΚ και γιατί όχι ενός επόμενου πρωθυπουργού που θα σώσει την χώρα.

Και μετά μας φαίνεται γελοίο να οραματίζεται η Τζούλια την δημιουργία κόμματος που θα σαρώσει στις εκλογές.

Όχι, δηλαδή, τι πιο σοβαρό έχει ο Χρυσοχοΐδης και η υπόλοιπη κυβερνητική παρέα;

Εξάλλου τόσο πήδημα έχει πέσει στην Ελλάδα, να έχουμε αδερφέ κάποια να ξέρει από ταινίες πορνό, μπας και βγάλουμε και τίποτα.

Προς το παρών μας πηδάνε και πληρώνουμε από πάνω…Με την Τζούλια πρωθυπουργό θα αποκτήσουμε επιτέλους την ανταλλακτική μας αξία.

Ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε «ας μην μιλάμε για κατώτερους μισθούς αφού οι άνεργοι δεν έχουν καθόλου μισθό». Και επειδή το σύνταγμα της Ελλάδας λέει ότι όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα θα καταργηθούν τελείως οι μισθοί.

Είναι άδικο κάποιοι να μην έχουν μισθό και κάποιοι να έχουν…

Ζήτω το ΠΑΣΟΚ. Ζήτω η ΝΔ. Ζήτω ο ΛΑΟΣ. Ζήτω η κόρη του επίτιμου. Εμπρός για μια νέα Ελλάδα χωρίς διακρίσεις. Για ένα μέλλον χωρίς χρήμα που καταστρέφει τις ζωές μας.

 Τέλος στις κόκκινες γραμμές από την κυβέρνηση. Ναι στα μαύρα περιβραχιόνια. Για να τιμήσουμε την νεκρή εργασία, την νεκρή ζωή, το πεθαμένο μέλλον. Ζήτω η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Γιατί χαίρεται και χαμογελά ο κόσμος, πατέρα; Γιατί έχουμε πατριώτες πολιτικούς που έχουν σώσει την χώρα δεκάδες φορές τα τελευταία χρόνια.

Τι σημαίνει σωτηρία της χώρας; Σημαίνει μισθούς 300 ευρώ (για τους υψηλά αμειβόμενους),  σημαίνει ανεργία 50%, σημαίνει ανύπαρκτη υγεία και παιδεία, σημαίνει συντάξεις 200 ευρώ (μαζί με το ΕΚΑΣ), σημαίνει 18ωρη εργασία για τους τυχερούς που δεν έχουν απολυθεί, σημαίνει να ζουν οι πολίτες από τα συσσίτια, σημαίνει άστεγους που απολαμβάνουν τον νυχτερινό ουρανό…

Σημαίνει να πλουτίζει η Γερμανία, να πλουτίζει η ΕΚΤ, να πλουτίζουν οι τράπεζες, να χαρίζεις τον πλούτο της χώρας, να χαρίζεις τα μελλοντικά έσοδα της χώρας.

Αλλά μην είμαστε γκρινιάρηδες. Όλα αυτά είναι κάτι ασήμαντες παράπλευρες απώλειες ώστε να συνεχίζουμε να είμαστε στο ευρώ.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ απειλούν ότι δεν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Είναι καμιά εικοσαριά υποκριτές. Τώρα που είναι 260 υπόδουλα υποκριτικά προβατάκια προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα λειτουργήσουν προς το συμφέρον του λαού και της χώρας.

Σιγά μην σκίσουν κανένα καλτσόν. Πλέον περισσότερο κράξιμο θα φάνε αν δεν ψηφίσουν παρά αν ψηφίσουν. Γιατί η κοροϊδία έχει και κάποια όρια. Είπαμε, είμαστε μ@λ@κες, αλλά, καμιά φορά καταλαβαίνουμε το δούλεμα.

Η υπεύθυνη αριστερά σε δημοσκόπηση έφτασε πάνω από 13%. Προφανώς έχει συγκινήσει και πείσει τον κόσμο με τις προτάσεις της. Η οποία συμπυκνώνεται στην εξής μία: Να γίνουμε ΠΑΣΟΚ στην θέση του ΠΑΣΟΚ και να κλέψουμε λίγη από την κυβερνητική δόξα του αρχηγού του μπουμπούκου.

Όλος ο πλανήτης προετοιμάζεται για την άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας. Όλος; Όχι, υπάρχει ένα γαλατικό κράτος που αντιστέκεται. Η Ελλάδα.

Εμείς θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία κάνα τρίμηνο μετά την χρεοκοπία. Να έχει πρώτα το ΠΑΣΟΚ νέο αρχηγό, να γευθεί για λίγο την πρωθυπουργική καρέκλα ο Αντώνης ο σφουγγαράκης, να έχει προλάβει να δώσει και τα ρέστα ο φερόμενος ως πρωθυπουργός στους δανειστές μας…

Πάντως, δεν μπορείς να πεις. Έχουμε πολιτικούς που μπροστά στο συμφέρον της χώρας δεν βάζουν τίποτα. Ούτε δέχονται αδιαμαρτύρητα ότι θέλουν οι τράπεζες και οι δανείστριες χώρες.

Απλά τους ξέφυγε μια λεπτομέρεια. Μετέτρεψαν όλο το χρέος σε ενυπόθηκα δάνεια ώστε να μπορούν οι δανειστές να μας τα πάρουν όλα στην περίπτωση χρεοκοπίας.

Και ότι ψιλά έχουν μείνει στο ελληνικό δίκαιο θα τα φροντίσει ο Παπαδήμος με τον Γιωργάκη, τον Αντωνάκη και τον αρχηγό του μπουμπούκου.

Μόλις τελειώσουν και με αυτήν την λεπτομέρεια πάμε βουρ για την χρεοκοπία.

Θα είμαστε ξεπουλημένοι, άφραγκοι και χωρίς μέλλον αλλά θα έχουμε καθαρό μέτωπο. Θα απολαμβάνουμε εθνική υπερηφάνεια και θα τρώμε αέρα κοπανιστό με ολίγη από πολιτικές δεσμεύσεις.

Α! να μην το ξεχάσω… και κάπου εκεί, κοντά στο Πάσχα, μπορεί να μας τιμήσουν με την ημέρα του κυρίαρχου λαού. Όπου θα πάμε να ψηφίσουμε και μετά ήρεμα και ωραία θα χωθούμε πάλι στον ύπνο του δικαίου για να τους αφήσουμε να συνεχίσουν το νέο σώσιμο της πατρίδας.

Σίγουρα θα ψηφίσουμε ότι χειρότερο υπάρχει. Για να έχουμε ξανά ένα λόγο να βρίζουμε και να μουντζώνουμε. Να δώσουμε ένα νόημα στην ζωή μας βρε αδερφέ.

Μικρός Φωκίων

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Βουλευτικό αμέρικαν μπαρ


Ο Μπένι θέλει να μην υπάρχει άλλος υποψήφιος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η εκλογή να μην γίνει από την βάση.

Σου λέει, αν γίνει από την βάση θα καταλήξω σαν την Ντόρα. Και θα έχω την Μπενική συμμαχία να παλεύει να μπει στην βουλή.

Αλλά ακόμα και αν συμμαχήσει με την Ντόρα, ούτε στο 2% δεν θα φτάσουν και οι δύο μαζί.

Από την άλλη, έχει και ένα δίκιο. Ποια βάση ΠΑΣΟΚ; Περισσότεροι είναι οι βουλευτές και οι υπουργοί από τους ψηφοφόρους…

Το ωραίο όμως είναι ότι απειλεί να μην είναι υποψήφιος αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα του.

Μην μας το κάνεις αυτό Μπένι… θα βάλω την γάτα μου να κλαίει. Όπως και όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας. Το τι κλάμα έχει να πέσει, δεν περιγράφεται.

Κρίμα που δεν απειλούν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ να αποσύρουν την υποψηφιότητα τους. Με την παραίτηση Γιωργάκη θα είχαμε ένα ανύπαρκτο κόμμα άνευ προέδρου.

Ο Καμμένος είπε ότι η ΝΔ προσχώρησε στην νεοφιλελεύθερη λογική της κυβέρνησης Παπαδήμου. Καημένε μου, άργησες λίγο να το καταλάβεις.

Η ΝΔ για ένα πράγμα στεναχωριέται. Που το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε με μεγαλύτερη επιτυχία την νεοφιλελεύθερη πολιτική από ότι η ίδια. Όπου νεοφιλελεύθερη πολιτική σημαίνει «τα παίρνω από τους πολλούς που έχουν λίγα και τα δίνω στους λίγους που έχουν πολλά».

Μην βλέπετε την λέξη «ελευθερία» και σας τρέχουν τα σάλια. Όταν αυτοί λένε «ελευθερία», ελεύθερη οικονομία και άλλα τέτοια εννοούν ότι θέλουν να έχουν το ελεύθερο να ξεζουμίζουν τον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο και τον συνταξιούχο.

Η μόνη πρόβλεψη των πολιτικών που έχει πέσει μέσα είναι αυτή του Λοβέρδου που μιλούσε για ανεργία στο 20%. Και μάλιστα τον στόχο τον πέτυχαν εγκαίρως. Έτσι τώρα έχουν τον χρόνο να βάλουν ψηλότερα τον πήχη. Να φτάσει η ανεργία στο 30%.

Και οι πολίτες περιμένουν να φτάσει η ανεργία στο 31% ώστε με έναν ακόμα άνεργο να καεί η μνημονιακή πολιτική.

Εντωμεταξύ θα έχουμε καεί εμείς…

Κάπου διάβασα ότι οι αγανακτισμένοι ετοιμάζονται πάλι να κατέβουν στις πλατείες. Αλλά μην το κάνουν κατά τον Μάρτη γιατί σε λίγο καιρό θα έρθει το Πάσχα και θα πρέπει να φύγουν για να ψήσουν τον οβελία.

Η αγανάκτηση που ξεσπάει με μια μούντζα δεν είναι τίποτε άλλο από μια βαλβίδα ασφαλείας που αφήνει λίγο ατμό να ξεφύγει.

Δυστυχώς, αλλά, με μούντζες δεν αλλάζει ο κόσμος. Θέλει μυαλό, πολιτική και κοινωνική παιδεία, δράση και θυσίες.

Επίθεση δέχθηκαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είπαν να λύσουν το πρόβλημα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ εντός ενός μπαρ.

Το οποίο μπαρ μετά από αυτήν την συνάντηση αποκαλείται «Μπαρ το ναυάγιο».

Φαντάσου σε τι κατάσταση είναι τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ που χωρίς αλκοόλ δεν μπορείς να τα αντιμετωπίσεις. Ακόμα και αν είσαι βουλευτής του.

Αλλά γιατί τους επιτέθηκαν; Αχάριστοι πολίτες. Δεν αναγνωρίζουν το εθνικό έργο που έχουν επιτελέσει οι βουλευτές προσπαθώντας να σώσουν την Ελλάδα.

Μετά από δύο χρόνια ο μονόδρομος έγινε ο εφιάλτης με τα μέτρα. Ο λόγος για το κυβερνητικό κανάλι προπαγάνδας που ξιφούλκησε κατά της τρόικας  με αφορμή την καλπάζουσα ανεργία.

Ένας – ένας βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ βάλλουν κατά της μνημονιακής πολιτικής την οποία είχαν στηρίξει. Δηλαδή, θέλουν αν μας πουν, ότι εντέλει δεν την έσωσαν την χώρα;

Να μας το λέτε πιο μαλακά. Μην πάθουμε και τίποτα εκεί που κοιμόμαστε ήσυχοι και αμέριμνοι.

Μεγαλύτερη κρατική επιχορήγηση πήραν τα κόμματα το 2011. Με την αξία τους. Οι μεν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ- ΛΑΟΣ επειδή μας έσωσαν και οι ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – Οικολόγοι επειδή έκαναν την πάπια βοηθώντας με τον τρόπο τους στην σωτηρία.

Εξάλλου όπως είπε και ο αυθεντικός κωλοτούμπας τα λεφτά επιστρέφουν στην κοινωνία μέσω μισθών, ενοικίων κλπ

 Θα παρακαλούσα την κυβέρνηση να με επιχορηγήσει και εμένα και δεσμεύομαι όλο το ποσό να το επιστρέψω στην κοινωνία. Ούτε ένα ευρώ δεν θα κρατήσω κάτω από το μαξιλάρι μου.

Και αν το ποσό είναι πολύ μεγάλο θα το καταθέσω στις τράπεζες ώστε να τις βοηθήσω να έχουν ρευστότητα βοηθώντας έτσι την αγορά και κατά συνέπεια τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις οι οποίοι θα  συνεχίσουν να έχουν ένα μισθό καθώς και τους συνταξιούχους που θα μπορούν να παίρνουν σύνταξη αφού θα υπάρχουν εργαζόμενοι που θα πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές.

Επιχορηγείστε με και να δείτε πως λύνεται το πρόβλημα της ύφεσης. Τι, μόνο ο Καρατζαφέρης θα προσφέρει σε τούτη τη χώρα; Εμείς δεν είμαστε πατριώτες;

Υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και ο Τζουμάκας. Άντε και στην Λιάνη… Αυτό δεν είναι κόμμα, καλοκαιρινή επιθεώρηση είναι. Και μάλιστα κακής ποιότητας.

Μικρός Φωκίων


Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ανάπηρη πολιτική


Στο τραπέζι έπεσε η πρόταση να δίνεται ο 13ος και 14ος μισθός εθελοντικά, αν δηλαδή γουστάρει ο εργοδότης. Είναι ένα μέτρο που αδικεί κατάφωρα τους εργοδότες.

Η εθελοντική μισθοδοσία είναι ολέθριο λάθος και δεν βοηθάει στην ανταγωνιστικότητα. Το σωστό είναι οι εργαζόμενοι να πληρώνουν τους εργοδότες.

Τι είναι διαρθρωτικές αλλαγές; Είναι οι απολύσεις, το ξεπούλημα, η κατάργηση των μισθών και των συντάξεων. Είναι ένα βήμα προς τα εμπρός… κάπου ένα βήμα εμπρός από τα σπήλαια.

Πίνακα του Πικάσο έκλεψαν από την εθνική πινακοθήκη. Μέγα λάθος. Τον Παπαδήμο και τους 300 της βουλής έπρεπε να κλέψουν. Σίγουρα θα είχαν  μεγαλύτερο κέρδος.

Θα τους δίναμε τα διπλά από ότι είναι να κερδίσουν από τον πίνακα αν έκλεβαν από την βουλή τους σωτήρες μας και τους κρατούσαν.

Ο Γιακουμάτος πρότεινε να αξιοποιηθεί (δηλαδή να την χαρίσουμε)  η Ακρόπολη σε ιδιώτες για να την εκμεταλλευτούν.

Την βουλή πρέπει να αξιοποιήσουμε. Να έρχονται οι ξένοι να βλέπουν το σπάνιο είδος: πολίτικους βολεψάκιας και πλήρως αδιαφορούντες για τους πολίτες. Τρέφονται με σκάνδαλα, ξεπούλημα της χώρας, και χωνεύουν με βουλευτική ασυλία και άλλα προδοτικά προϊόντα.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα τα βάζουμε στον κουμπαρά του Πετσάλνικου για την σωτηρία της χώρας.

Ελεύθερες οικονομικές ζώνες θέλουν οι εργοδότες. Τι σημαίνει αυτό; Ελευθερία για τους εργοδότες, οικονομικές (δηλαδή φθηνές) ζώνες για τους εργαζόμενους για να μην τους πέφτουν οι φόρμες εργασίας από την πείνα.

Όταν εμείς δεν βγάζουμε το ζωνάρι για να τους αρχίσουμε στις γρήγορες αυτοί μας βάζουν οικονομικές ζώνες.

Όπου θα έχει και ταμπέλα απ΄ έξω. Προσοχή: περιοχή ύψιστου κινδύνου με εργαζόμενους.

 Ο ορίτζιναλ κωλοτούμπας Καρατζαφέρης είπε ότι θα παρατήσει τις καρέκλες που έχει το κόμμα του στην κυβέρνηση αν δεν είναι όλοι μαζί σαν μια γροθιά.

Η οποία γροθιά θα έρθει με δύναμη στο πρόσωπο των εργαζόμενων και των συνταξιούχων.

Η παραπάνω δήλωση ισχύει για τα επόμενα πέντε λεπτά.

Καλά πάει, λένε, το PSI. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι  τράπεζες θα κερδίσουν και η Ελλάδα θα χάσει. Αλλά τι πειράζει; Μάθαμε πια να είμαστε χαμένοι.

Και φυσικά τα νέα ομόλογα, όπως και τα δάνεια που πήραμε και θα πάρομε θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο. Με την απόλυτη στήριξη των τριών, δηλαδή και του Σαμαρά.

Ο οποίος από την αντιμνημονιακή ρητορική (λέμε τώρα, τρομάρα του) θα συμφωνήσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στην παραχώρηση κάθε δημόσιου εσόδου στους δανειστές μας και στις τράπεζες που κουρεύονται.

Μα θα μου πεις, αυτό θα συμβεί αν δεν μπορέσουμε να τους δώσουμε πίσω τα δανεικά. Αδιανόητο ε;

Υπάρχει έστω ένας πολίτης σε τούτη τη χώρα, ή σε όλον τον πλανήτη που να πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ξεπληρώσει το χρέος της; Μπα…

Ο Κουτρουμάνης είχε περάσει με νόμο ποσοστό αναπηρίας σε διάφορες κατηγορίες που όλως τυχαίως ταιριάζουν με τους κυβερνώντες.

Έτσι αναγνώριζε αναπηρία σε ηδονοβλεψίες (διάφοροι βουλευτές που βλέπουν να πηδιέται ο λαός αλλά δεν μιλούν), σε σαδιστές (διάφοροι υπουργοί που μας πηδούν και μας δέρνουν με μέτρα), παιδοβιαστές (το παιδόφιλοι δεν μου αρέσει) σαν τους πολιτικούς που έχουν βιάσει τα παιδιά μας και το μέλλον τους, τζογαδόροι (που παίζουν με τις τύχες των πολιτών αυτής της χώρας)….

Θα πίστευε ο υπουργός ότι θα την γλιτώσουν αν επικαλεστούν αυτές τις «αναπηρίες» όσοι συμμετέχουν στο έγκλημα που ομαδικά κάνουν οι επικαλούμενοι σωτήρες της χώρας.

Γιατί η κυβέρνηση περνάει με επείγοντες και κατεπείγοντες διαδικασίες τα νέα μέτρα που θα μας πάρει; Για να θεωρηθεί στιγμιαίο το έγκλημα;

Και εμείς τι κάνουμε; Περιμένουμε τις εκλογές για να τους τιμωρήσουμε. Ναι, θα τους κάνουμε τα μούτρα κρέας.

Άσε που μέχρι τις εκλογές ή θα μας έχουν εξαφανίσει ή θα έχουμε ξεχάσει…

Μικρός Φωκίων

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Μπρος γκρεμός και πίσω Παπαδήμος


Να΄ μαστε πάλι εδώ. Αν και περίμενα να αναβληθεί η έλευση του νέου έτους αυτό είναι εδώ, σαν το ΠΑΣΟΚ, ενωμένο δυνατό. Για να σηματοδοτήσει το αποτελείωμα μας.

Θα μου πεις σου φταίει ο χρόνος; Όλα μου φταίνε. Αφού δεν μπορώ να χτυπήσω το σαμάρι χτυπάω το γαϊδούρι.

Και από γαϊδούρια σε τούτη την χώρα άλλο τίποτα. Όπως είχε πει και ένας αντιπρόσωπος τους, συχνάζουν στο ευαγές ίδρυμα της βουλής.

Αλλά ας προσέχω τι γράφω… της φυλακής τα σίδερα είναι εκεί και μας περιμένουν.

Προς το παρών συλλαμβάνονται όσοι διαμαρτύρονται φωναχτά. Για να πάρουμε την επόμενη δόση θα συλλαμβάνονται και όσοι σκέφτονται τις βρισιές προς τους πολιτικούς. Και στο τέλος θα συλλαμβάνονται και οι σκέψεις.

Έκραξαν τον άνθρωπο που υποτίθεται προστατεύει την δημοκρατία. Μα γιατί; Αυτός είχε πολεμήσει τους Γερμανούς σε ηλικία 12 ετών.

Τώρα απλά στηρίζει το ξεπούλημα της χώρας. Κατά βάση στους Γερμανούς. Αλλά θα επωφεληθούν και άλλοι. Δημοκρατικότατα.

Κόκκινη γραμμή βάζει ο Σαμαράς ώστε να μην μειωθούν οι συντάξεις που είναι κάτω των 300 ευρώ. Δεν ξέρω πόσοι παίρνουν μικρότερη σύνταξη αλλά πρέπει να παραδεχθώ ότι αν κάποιος παίρνει σύνταξη 320 ευρώ προκαλεί με την χλιδή της ζωής του. Να του την μειώσουν… που έχει καταστρέψει την Ελλάδα με την παχυλή του σύνταξη.

Ωραία τα τεκμήρια. Άνεργος επί δύο χρόνια, χωρίς κανένα έσοδο, επειδή έχει πάρει στο παρελθόν ένα μεταχειρισμένο σπίτι 90τμ  (για το οποίο δεν πληρώνει τις δόσεις καθώς δεν έχει χρήματα) και ένα χιλιαράκι αυτοκίνητο πλέον της δεκαετίας θα πρέπει να πληρώσει στην εφορία 450 ευρώ.

Τεκμήρια: Σπίτι 4500, αυτοκίνητο 2000, επειδή αναπνέει τεκμήριο 3000 (καθένας μας έχει αυτό το τεκμήριο – αν πρόκειται για παντρεμένο ζευγάρι το τεκμήριο αυτό είναι 5000, προφανώς αναπνέουν λιγότερο οξυγόνο όταν είναι δύο σε ένα σπίτι).

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μας λένε ότι τους εκβίαζε ο Γιωργάκης για να ψηφίσουν τα λαοπρόβλητα μέτρα. Από την στιγμή που έφυγε ο Γιωργάκης τα ψηφίζουν από συνήθεια.

Αφού είναι τόσο ανεπαρκείς που υποκύπτουν στους εκβιασμούς, αφού δεν είχαν το φιλότιμο έστω να παραιτηθούν αφού δεν μπορούσαν να μην υποκύψουν στον εκβιασμό πόσο θράσος μπορεί να έχουν για να θέλουν ξανά την ψήφο μας για να μας σώσουν;

Πόσο ηλίθιος και άβουλος είναι αυτός ο λαός που δέχεται να του λένε οι πολιτικοί ότι είναι άχρηστοι, ότι κάνουν ότι τους λένε και όχι ότι πρέπει για την χώρα, ότι μόνο για την ψευτοεξουσία τους και τον παχυλό μισθό τους ενδιαφέρονται, ότι μας καταστρέφουν και μας δουλεύουν και από πάνω…

Την βοήθεια του Θεού ζήτησε ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης για να σωθεί η Ελλάδα. Απορώ, αφού θεωρεί ότι ο ίδιος είναι ανίκανος να βοηθήσει στην σωτηρία, όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί της φερόμενης ως κυβέρνησης τι στο διάολο τους θέλουμε τους πολιτικούς;

Ας αρχίσουμε τα τάματα στην Παναγιά και στους Αγίους να σωθούμε. Ακόμα και ένας άθεος πιστεύει ότι έχουμε περισσότερες πιθανότητες να σωθούμε με την βοήθεια του θεού παρά από την πολιτική των πολιτικών μας.

Θα επιστρέψουμε στο 1985 αν φύγουμε από το ευρώ, είπε ο Προβόπουλος. Αυτό δεν είναι απειλή, είναι ευχή. Αν σκεφτείς ότι τώρα με το ευρώ βρισκόμαστε κάπου στο 1885 θα κάνουμε ένα άλμα 100 ετών προς τα εμπρός.

Εντάξει, δεν θα έχουμε πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια…

Έχουμε πετρέλαιο και σε λίγους μήνες θα ξεκινήσουν, λέει, οι εξορύξεις. Εσύ γιατί χαίρεσαι; Ούτε δανειστής της χώρας είσαι για να κάνεις κατάσχεση όταν γίνει η άτακτη χρεοκοπία, ούτε πετρελαϊκή εταιρεία, ούτε καν έχεις κάποια θέση που θα πάρεις μίζα…

Θα έχει όμως έσοδα η χώρα. Για να μπορεί να πληρώνει τους τόκους στην Μέρκελ.

Το δίλλημα ευρώ ή δραχμή είναι μαϊμού, σαν τα διλλήματα του Γιωργάκη και προσφάτως του Παπαδήμου. Το σωστό δίλλημα είναι ίδια πολιτική με ίδιους πολιτικούς ή άλλαζουμε όλη την φιλοσοφία της οικονομίας;

Γιατί η ίδια πολιτική με τους ίδιους πολιτικούς θα έχει το ίδιο καταστροφικό αποτέλεσμα είτε με ευρώ, είτε με δραχμή.

Να μειωθούν οι κατώτατοι μισθοί για να αποκτήσουμε ανταγωνιστικότητα. Πόσο πρέπει να είναι η μείωση; Για να έχουμε τον πιο φθηνό μισθό στον κόσμο νομίζω ότι τα 22,3 ευρώ το μήνα είναι καλά.

Και τα ρέστα να τα κάνουμε ελληνικά ομόλογα.
Και για να γίνει ανταγωνιστική η πολιτική πρέπει να μειώσουμε τους πολιτικούς.

Αδέρφια προσοχή. Σε παρόμοιες καταστάσεις οικονομικής και πολιτικής κρίσης βρίσκει έδαφος για να αναπτυχθεί ο φασισμός.

Κλείνοντας το πρώτο κείμενο του έτους τι να ευχηθώ; Καλή τύχη; Δεν ξέρω. Ας ευχηθεί ο καθένας ότι νομίζει και ας ελπίζει ότι η ευχή θα πραγματοποιηθεί. Έστω και με κούρεμα 50%.

Μικρός Φωκίων




Πολιτική σάτιρα