ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Της επαναλήψεως....

Για τις επόμενες μέρες θα απουσιάζω. Για τους βιτσιόζους αναγνώστες που θα κάνουν μια βόλτα από το φτωχικό μου θα έχω μπαγιάτικες επεξεργασμένες φωτογραφίες. Για αρχή όμως θα έχω το βίντεο:
Η Ελλάδα στα χρόνια της χολέρας.



Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Το ΄βλεπες, το ΄παιξες;


Τρία χρόνια με αναστολή ο Πανίκας, τρία χρόνια με αναστολή ο Μαντέλης. Διαφορετικές περιπτώσεις ίδια ποινή.

Συμβολικά η ίδια ποινή δείχνει τις ομοιότητες των δύο κομμάτων της εξουσίας, την παρόμοια πολιτική και την παρόμοια λαμογιά.

Το παραμυθάκι εγώ έκλεψα λιγότερο, εσύ έφαγες περισσότερα, εγώ κάλυψα λίγα λαμόγια και εσύ πολλά είναι άχαρο και έχει μόνο έναν δράκο.

Με τρία κεφάλια. Την τρόικα.

Όσο πλησιάζει η ώρα της σκηνής που θα μας αποκαλύψει στο σύγχρονο δράμα της Ελλάδας με την αναδιάρθρωση του χρέους τόσο ο θυμός θα αυξάνεται και οι πολίτες δεν θα ρίχνουν απλά κλεφτές ματιές στην Κερατέα αλλά θα ζητήσουν το know who…

Αν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών δεν θα μπορούμε να βγούμε στις αγορές (οι οποίες στην παρούσα φάση μας δίνουν απλόχερα και φθηνά δανεικά), θα αυξηθεί η ανεργία, θα έχουμε ύφεση, το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει.

Συγγνώμη, αλλά μόνο το «τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει» είναι το πρόσθετο στοιχείο από αυτό που συμβαίνει τώρα και από αυτό που θα μας συμβεί για τα επόμενα 30 χρόνια.

Αναδιάρθρωση θα γίνει, το λένε πλέον και στην κυβέρνηση. Και κούρεμα θα περιλαμβάνει. Εθελοντικό (όπως είπε ο Γερμανός), υποχρεωτικό (με την συνδρομή και την αρωγή της ΕΚΤ), δεν έχει σημασία.

Θα γίνει σίγουρα με τέτοιο τρόπο ώστε να προφυλαχτούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες.

Πήγε, λέει, ο συνταγματολόγος Κασιμάτης στην βουλή για να πάρει το πρωτότυπο κείμενο της δανειακής σύμβασης (μνημόνιο) το οποίο είναι εις στην αγγλική και εις την γαλλική.

Και από μέσα του άρχισε τα γαλλικά διότι τον πληροφόρησαν πως ούτε ένας από τους 300 δεν το ζήτησε.

Εδώ θα μου πεις δεν διάβασαν την μετάφραση το πρωτότυπο θα έπαιρναν στα χέρια τους;

Αυτοί οι 300 λοιπόν είναι οι υπεύθυνοι που θα προασπίσουν τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών.

Αλλά άμα ήταν για τίποτα επιδοματάκια θα το διάβαζαν και στα κινέζικα μπας και βρουν κανένα παραθυράκι να το εισπράξουν εις το διπλούν.

Όπως μας διαβεβαίωνε ο Παπακωνσταντίνου μαζί με τον αντιεξουσιαστή Γιωργάκη δεν θα είχαμε άλλη μείωση μισθών.

Απλά θα έχουμε μείωση των μισθολογικών δαπανών.

Επίσημη ανεργία 15%. Ανεπίσημη πάνω από 20%. Μπορεί να μην έχουμε φράγκο αλλά έχουμε χρόνο.

Και κατά το γνωστό ρητό «ο χρόνος είναι χρήμα» είμαστε πλούσιοι. Γι΄ αυτό ο Παπακωνσταντίνου θα μας φορολογήσει επιπλέον.

Τα Μικρά Μεγάλα Εγκλήματα θα κατεβάσουν ρολά για αρκετές μέρες. Όντας στους τυχερούς που έχουν άπειρο χρόνο (λόγω ανεργίας) θα πάρω τα όρη τα βουνά μπας και πετύχω κανέναν τσοπάνη που θα ψήνει αρνάκι, να κάνω Πάσχα.

Είναι από τις λίγες φορές που πραγματικά δεν ξέρω μέσα σε αυτό το διάστημα τι θα έχει αλλάξει…

Ακόμα και στις αγορές μπορεί να έχουμε βγει… (α, αυτό θα γίνει στο τέλος του 2011, λίγο μετά από την ανάκαμψη της οικονομίας).

Καλά να περάσετε…

Μικρός Φωκίων

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Οι Γιώργηδες και οι καρχαρίες


Πως και πως περιμένει ο μαέστρος του λαϊκισμού και της κωλοτούμπας να γίνει πρωθυπουργός για να επιδοθεί παρέα με τον μπουμπούκο και τα μπουμπούκια του στο σπορ της βύθισης καραβιών που μεταφέρουν μίζες.

Συγγνώμη, μεταφέρουν παράνομους μετανάστες.

Είναι πραγματικά μια ρηξικέλευθη ιδέα που κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να σκεφτεί. Γλυτώνουμε την χώρα από την είσοδο κι άλλων μεταναστών και παράλληλα δίνουμε φρέσκια και λαχταριστή τροφή στους καρχαρίες.

Ο Γιωργάκης βουλιάζει το καράβι της Ελλάδας ρίχνοντας στα δόντια των οικονομικών καρχαριών τους Έλληνες και ο Γιώργος βουλιάζει το καράβι των παράνομων μεταναστών ρίχνοντας στα δόντια των θαλάσσιων καρχαριών τους αλλοδαπούς.

Και έτσι αμόλυντη η χώρα από Έλληνες και αλλοδαπούς θα μπορεί να γίνει το καταφύγιο των χορτασμένων καρχαριών.

Και αν οι Γιώργηδες πιστεύουν ότι έτσι θα κερδίσουν καμιά θέση της προκοπής το πιο πιθανό είναι να τους χρησιμοποιήσουν ως βοηθούς σερβιτόρου.

Ενώ τον μπουμπούκο θα τον έχουν για κράχτη.

Τελικά ο Καρατζαφέρης μπορεί να φοράει μια μάσκα στα κανάλια για να ψαρέψει ψηφουλάκια αλλά όταν είναι εντός της οικίας του φανερώνει τον αληθινό του εαυτό.

Ο Πάγκαλος βλέπει ότι δεν υπάρχει αρμονία στην κυβέρνηση. Ας την διώξουμε τότε και στην θέση της να βάλουμε το μουσικό σύνολο της ΕΡΤ.

Γιατί έχει άλλη χάρη να πτωχεύεις χωρίς φάλτσα, με μια μπάντα να δίνει τον ρυθμό. Όπως ακριβώς έγινε και στον Τιτανικό.

Και το σκηνικό θα έχει πολύ πλάκα. Όσοι καταφέρουν να μπουν στις λέμβους τσάμπα θα χαρούν. Μέσα στην θάλασσα θα τους περιμένει ο Καρατζαφέρης. Και επειδή θα είναι νύχτα θα νομίζει ότι είναι παράνομοι μετανάστες και θα τους βυθίζει.

Οι μόνοι που θα σωθούν είναι αυτοί που θα έχουν τόσα ευρώ που θα μπορούν με αυτά να φτιάξουν δικά τους καράβια (ή έστω υποβρύχια που γέρνουν) και οι φελλοί.

Το ποιοι είναι οι φελλοί το αφήνω στην κρίση σας.

Τα πρώτα δύο νοσοκομεία έβαλαν λουκέτο. Ενώ τα υπόλοιπα παριστάνουν πως λειτουργούν.

Και καλά κάνουν. Δεν φτάνει δηλαδή που αρρωσταίνεις και δεν μπορείς να προσφέρεις στο θεάρεστο έργο της σωτηρίας των τραπεζών έχεις και την απαίτηση να πληρώνει το κράτος για την θεραπεία σου;

Το επιχείρημα «μα τόσα χρόνια πλήρωνα για την υγεία» δεν στέκει διότι υπάρχει το αντεπιχείρημα «μα τόσα χρόνια τους ψήφιζες»… και πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίζεις να τους ψηφίζεις.

Ο Ψωμιάδης φεύγει, ο Ψωμιάδης (ο αδερφός) έρχεται. Τελικά δεν είναι τόσο εύκολο να ξεφορτωθείς μια οικογένεια που έχει μεγαλουργήσει στην Νομαρχία και έχει καταφέρει να φτάσει στην μικρή πρωθυπουργία.

Περιμένουμε πως και
πώς να φτιάξει και κόμμα.

Η ΝΔ στηρίζει λέει το στέλεχος της. Τον Περιφερειάρχη. Δηλαδή έναν άνθρωπο που έχει καταδικαστεί.

Εντάξει υπάρχει και ο Άρειος Πάγος. Μπορεί να αθωωθεί εκεί. Αλλά όταν ένα κόμμα δεν κρατάει αποστάσεις από έναν πολιτικό που παρανόμησε δείχνει και το πώς αντιλαμβάνονται την πολιτική.

Και μετά θέλουν να τους εμπιστευτούμε για να μας σώσουν. Ξεχνώντας ότι γεννούσαν ένα σκάνδαλο το μήνα και νιώθοντας ευχάριστα όταν στηρίζουν στελέχη που έχουν καταδικαστεί σε δυο βαθμούς.

Στα φρουτάκια σκάλωσε η παντοδυναμία του Παπακωνσταντίνου. Έπαιξε κουλοχέρι και του έκατσαν τα τρία ΔΕΝ.

Βέβαια είναι λιγάκι δύσκολο να ρίξουν την κυβέρνηση όλοι αυτοί οι αντάρτες του γλυκού νερού.

Εκτός και αν βλέπουν τις πέτρες να έρχονται και θέλουν να κρατήσουν μια πισινή.

Σε λίγες μέρες ο Γιωργάκης θα μας ανακοινώσει τα νέα μέτρα που δεν θα έπαιρνε. Και αυτά θα περάσουν στην βουλή.

Για να παιχτεί το έργο «η στρίγγλα που έγινε αρνάκι».
Εκτός και αν η τρόικα έχει πει στον Γιωργάκη ότι δεν πάει άλλο και να κάνε εκλογές ώστε η επόμενη κυβέρνηση να φορτωθεί την πτώχευση.

Στο τέλος της εβδομάδας λοιπόν η ανακοίνωση των νέων μέτρων. Στην συνέχεια η εβδομάδα των Παθών που προβλέπεται να κρατήσει μέχρι την Δευτέρα Παρουσία.

Μακάρι να έχουν δίκιο όσοι πιστεύουν ότι το 2012 έρχεται το τέλος του κόσμου. Θα γλιτώσουμε μια και καλή από το χρέος.

Μικρός Φωκίων

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Χρεοκρατία - ντοκιμαντερ

Μιας και μιλάμε για κρίση, ένα ντοκιμαντερ του Άρη Χατζηστεφάνου (το οποίο δημιουργήθηκε με την οικονομική εισφορά εκατοντάδων ανθρώπων) έρχεται, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή σε παρόμοιες καταστάσεις σε άλλα κράτη, να μας δώσει μια ιδέα, στο πως θα μπορούσε η Ελλάδα να απεμπλακεί από ένα χρέος "Επαχθές" και "απεχθες".
Και το πρώτο βήμα είναι ο Λογιστικός Έλεγχος του χρέους...
Δείτε το, αξίζει τον κόπο.
(http://www.debtocracy.gr)

Debtocracy by BitsnBytes

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Νέα εξουσία


Ένοχος με αιτία κρίθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, τέως Νομάρχης και μονίμως διασκεδαστής που τούλαχε να παίξει και τον ρόλο του μικρού πρωθυπουργού.

Ο μικρούλης πρωθυπουργάκος επί νομαρχιακής θητείας του είχε χαρίσει ένα προστιματάκι σε έναν βενζινά που είχε το συνήθειο να νοθεύει την βενζινούλα.

Και αυτό το έκανε ο νομαρχούλης επειδή έχει μεγάλη καρδιά και δεν μπορούσε να αντέξει την οικονομική εξόντωση ενός παράνομου πλην ανήθικου επιχειρηματία.

Το δικαστήριο, άκαρδο όπως είναι, τον καταδίκασε. Ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Μπαστούνια τα πράγματα για τον Ψωμιάδη.
Κρίμα και πάλι κρίμα που οι νεοδημοκράτες ψηφοφόροι δεν τον προτίμησαν για αρχηγό της ΝΔ.

Απλά θα είχαμε μια μικρή τροποποίηση του συμβόλου της ΝΔ. Που θα ήταν και πιο κοντά στην πολιτική πραγματικότητα της χώρας. Αντί για τις σουρεαλιστικές γραμμούλες θα είχαμε πάνω από το ΝΔ ένα ζευγάρι χειροπέδες.

Μπαστούνια και για τον σοσιαλιστή υπουργό φορολογίας καθώς η ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ του ζήτησε να αποσύρει το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια.

Ο καημένος ο υπουργούλης δεν τα κατάφερε να τους πείσει και τους είπε ότι το θέμα θα το πάει στον Γιωργάκη.

Κάπως σαν τα παιδάκια που δεν τους παίζουν οι φίλοι τους και φεύγουν λέγοντας: «Θα δείτε και εσείς… θα το πω τώρα στην μαμά μου»!

Ο Αλογοσκούφης, αυτός ο πετυχημένος υπουργός, είπε ότι έβλεπε την καταστροφή να έρχεται αλλά ο κουρασμένος της Ραφήνας του έλεγε να περιμένουν και να μην πάρουν άμεσα μέτρα.

Από αυτό το γεγονός φαίνεται πόσο λίγο ήξερε ο Αλογοσκούφης τον Κωστάκη και τους ρυθμούς του.

Εδώ για το Βατοπαίδι έκανε ένα χρόνο για να καταλάβει ότι γίνεται χαμός στα ΜΜΕ.

Ο άνθρωπος ήθελε τον χρόνο του.

Βέβαια υπάρχει και μια άλλη ανάγνωση της ιστορίας. Για το προσωπικό του συμφέρον και το μικροκομματικό (νίκη και στις επόμενες εκλογές) το συμφέρον της χώρας πήγαινε στο διάολο.

Και επειδή η πλειοψηφία των πολιτικών (λέω πλειοψηφία γιατί έστω και στατιστικά ή στην σφαίρα του αδυνάτου μπορεί να υπάρχει και κάποιος που λειτουργεί διαφορετικά) έχει την λογική του κουρασμένου η Ελλάδα έφτασε στην χρεοκοπία.

Ο άλλος γίγαντας της πολιτικής, ο Κινέζος, είπε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με την λογική του βλέποντας και κάνοντας.

Δεν είναι σαν την δική του κυβέρνηση που μαγείρευε κάτι νούμερα για να μπούμε στην ΟΝΕ.

Που τα είχε σχεδιάσει όλα… ακόμα και την πορεία των μιζών!

Καταργούνται και κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στρατιωτών. Όμως η αρχή θα έπρεπε να γίνει από την κατάργηση των κέντρων εκπαίδευσης (στο ψέμα, την υποκρισία και τον φιλοτομαρισμό) πολιτικών.

Μία μέρα πριν την απεργία των δημοσιογράφων και το βασικό θέμα που έπαιζε παντού ήταν η πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους.

Θυμάμαι λίγο καιρό πριν που όποιος (σαν το τομάρι μου) έλεγε ότι η χρεοκοπία της χώρας είναι μαθηματικά βέβαιη, ήταν το λιγότερο εχθρός της πατρίδας.

Ενώ τώρα που το λέει ακόμα και το mega είναι σωστή ενημέρωση των πολιτών.

Η μόνη θεωρητικά πιθανότητα να μην γίνει αναδιάρθρωση (ας μην το πούμε χρεοκοπία και τρομάξουμε) είναι να καταφέρει η Ελλάδα το 2012 να βγει στις αγορές και να δανειστεί.

Όπου οι αγορές δεν μας δάνειζαν με 120% χρέος και θα μας δανείσουν με 160% χρέος…

Αν δεν τα καταφέρουμε τότε με βάση αυτό που συμφωνήθηκε στην ΕΕ (θυμάστε την μεγάλη επιτυχία του Γιωργάκη στις 25 Μάρτη) η Ελλάδα θα πρέπει αναγκαστικά να κάνει κούρεμα για να πάρει λεφτά από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης (τον γνωστό μηχανισμό που πίνει το αίμα των λαών μέχρι τελευταίας σταγόνας).

Ήμασταν δυο, είμαστε τρεις (καλώς την Πορτογαλία) θα είμαστε χίλιοι δεκατρείς…

Τελικά, ότι και να λέμε, την Ελλάδα να προοδεύει θα προλάβει να την δει μόνο ο Μητσοτάκης.

Μικρός Φωκίων

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η δικαιοσύνη του σωρού


Την δικαιοσύνη είχε στο μυαλό του ο Παπακωνσταντίνου όταν αποφάσισε το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο.

Το δήλωσε εξάλλου ο ίδιος. Να αρθούν οι αδικίες είπε.

Συμφωνώ και επαυξάνω. Είναι πράγματι άδικο ένας υπάλληλος να παίρνει 2500 ευρώ και ο άλλος 1200. Θα παίρνουν όλοι 1200 να έρθει η δικαιοσύνη.

Επίσης είναι άδικο κάποιος να παίρνει 1200 ευρώ όταν στον ιδιωτικό τομέα εφαρμόζεται ο μισθός των 592 ευρώ. Οπότε για να «βαθύνουμε» (πασοκική διάλεχτος) την δικαιοσύνη όλοι θα παίρνουν 592 ευρώ μισθό.

Όμως η αδικία συνεχίζεται. Δεν γίνεται να έχουμε πολίτες δύο ταχυτήτων στην ποιότητα ζωής. Όταν το ταμείο ανεργίας είναι 440 ευρώ θα πρέπει και ο μισθός να είναι ίδιος. Το δίκαιο είναι ο μισθός και το επίδομα ανεργίας να είναι 440 ευρώ.

Βέβαια λόγω τρόικας θα πρέπει να μειώσουμε το επίδομα ανεργίας στα 300 ευρώ. Οπότε και ο μισθός θα πρέπει να είναι ανάλογος.

Για ακόμα περισσότερη δικαιοσύνη θα πρέπει να δούμε και τις άλλες κατηγορίες πολιτών. Όπως για παράδειγμα οι άποροι.

Σε μία ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία που πορεύεται με τα ιδανικά του σοσιαλισμού το δίκαιο είναι οι εργαζόμενοι να μην αμείβονται. Για να υπάρχει ισότητα με τους άπορους.

Οπότε πάπαλα μισθοί. Με μία και μοναδική εξαίρεση (που μπορεί να γίνουν και δύο). Οι άνθρωποι που έχουν αφιερώσει την ζωή τους για να μας σώσουν (οι πολιτικοί δηλαδή) θα πρέπει να αμείβονται πλουσιοπάροχα.

Ώστε να συνηθίσουν στον πλούτο και μην πάθουν τίποτα ψυχολογικό όταν θα τσεπώσουν το πακετάκι με τις μίζες.

Στην Κερατέα γίνεται χαμός. Την μία μέρα τα ΜΑΤ μαζεύουν τα μπάζα, την άλλη οι κάτοικοι βάζουν άλλα.

Η αλήθεια είναι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν την εξέγερση να ξεκινήσει από εκεί.

Και η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα δίλλημα. Να υποχωρήσει διακριτικά (μπας και δεν την πάρουμε χαμπάρι) για να μην γίνει καμιά στραβή και μετά δεν θα μπορεί να μαζέψει το πράγμα ή να επιμείνει μέχρι να περάσει το δικό της για να σπάσει τον τσαμπουκά και σε άλλους που θα σκεφτούν να δράσουν;

Και αν κάτσει η στραβή; Και αν δεν περάσει το δικό της;


Τον Σόρος συνάντησε ο Γιωργάκης. Να θεωρήσουμε τελειωμένη την υπόθεση του ξεπουλήματος της Ελλάδας;

Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι λένε ότι πλέον δεν πολυκαίγονται για το αν θα πάει σε κούρεμα του χρέους η Ελλάδα. Οι τράπεζες τους έχουν πλέον προετοιμαστεί.

Εξάλλου το κούρεμα είναι αναπόφευκτο αν μπούμε στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης. Χρόνο ήθελαν για να καλύψουν τα νώτα τους.

Και ύφεση στην Ελλάδα για να μπορέσουν να αγοράσουν κοψοχρονιά.
Τα πέτυχαν και τα δυο.

Πρόταση έχει κάνει ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης για πόθεν έσχες όλων των υπουργών από το 1974 και μετά.

Συγγνώμη, αλλά οι πολιτικοί δεν κάνουν κάθε χρόνο δήλωση «Πόθεν Έσχες» και την ελέγχει η βουλή;

Μαϊμού ιστορία είναι αυτή; Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια οι πολιτικοί μας δούλευαν; Μας έλεγαν ψέματα και αλληλοκαλύπτονταν;

Με δυο λόγια είχαν πατήσει τον όρκο τους; Είχαν δηλαδή σχηματίσει μια μαφιόζικη ομάδα και λειτουργούσαν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος;

Όλοι όσοι μέχρι τώρα ήταν βουλευτές, υφυπουργοί, υπουργοί και πρωθυπουργοί ήταν ένοχοι και συνένοχοι για όλη αυτήν την κοροϊδία και την απιστία;

Χμ! Και τώρα θέλουν να μας σώσουν;

Σε τι κόσμο έχουμε φέρει τα παιδιά μας Νίκο!

Μικρός Φωκίων

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Οι βασιλιάδες της πρωταπριλιάς


Σήμερα ήταν η μέρα του Γιωργάκη. Συμμετείχε στην ώρα του πρωθυπουργού και στην μέρα της πρωταπριλιάς.

Αν και εκπαιδευμένος, όπως όλοι οι πολιτικοί εξάλλου, στο να λέει ψέματα η ατάκα του στην βουλή μας εξέπληξε.

Πολλοί θα ήθελαν τον τίτλο του βασιλιά της πρωταπριλιάς αλλά θα μου επιτρέψετε να το δώσω στον Γιωργάκη ο οποίος είπε το πιο πετυχημένο: Οι τιμές στα προϊόντα έχουν πέσει.

Αυτό σε συνδυασμό με την αλματώδη αύξηση των μισθών έχει μετατρέψει την ελληνική εργατική τάξη στην πιο προνομιούχο τάξη της Ευρώπης.

Ο Αντωνάκης ο Σφουγγαράκης από την άλλη, μια εξυπνάδα πήγε να πει λέγοντας παράλληλα και μια αλήθεια και έτρεξε πανικόβλητος να την μαζέψει.

Είπε ότι ο Γιωργάκης είναι στον κόσμο του έχοντας γίνει σαν τον προηγούμενο πρωθυπουργό.

Και γιατί το μάζεψε στην συνέχεια; Μέχρι να καταλάβει ο Κωστάκης τι είπε και μέχρι να αποφασίσει να αντιδράσει θα είχε περάσει τόσος χρόνος που ο Αντωνάκης δεν θα ήταν πλέον αρχηγός της ΝΔ.

Εκτός και αν φοβήθηκε την αντίδραση του Αντώναρου.

Ο Π. Οικονόμου, ο οποίος ψήφισε υπέρ του μνημονίου, είπε ότι το μνημόνιο είναι καταστροφικό για το χρέος και πρέπει να το καταγγείλουμε.

Ένα χρόνο πριν ο ίδιος άνθρωπος προφανώς πήγαινε στο νηπιαγωγείο και δεν μπορούσε να κάνει κάποιες προσθέσεις στα νούμερα για να καταλάβει που πάει το πράγμα.

Επίσης ο ίδιος άνθρωπος θα υπερψηφίσει τον επόμενο νόμο που μας επιβάλλει το ΠΑΣΟΚ εν ονόματι του μνημονίου για να συνεχιστεί η οικονομική αφαίμαξη των πολιτών.

Γιατί έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν. Οι πολιτικοί πάσχουν από μια ιδιόμορφη ασθένεια. Ονομάζεται αλτσαχάιμερ της βουλής.

Δηλαδή όταν βρίσκονται εντός της βουλής σε ώρα ψηφοφορίας κάτι συμβαίνει στον εγκέφαλο τους και ξεχνάν τι έλεγαν και τι υποστήριζαν πριν από αυτήν την καταραμένη ώρα.

Οπότε ας είμαστε επιεικείς με τους πολιτικούς και μην τους λέμε ότι είναι όλοι τους Μανώληδες.

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν συνολικά κοντά στο 43%. Ένα ποσοστό πολύ μεγάλο σε σχέση με την καταστροφή για την οποία είναι υπεύθυνα τα δύο κόμματα.

Θα μπορούσε να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά και να μην είναι. Για να μπορέσει κάποιος να πουλήσει το σπίτι του θα πρέπει πρώτα να αρθεί η υποθήκευση που έχει γίνει μέσω του μνημονίου.

Όταν πριν ένα χρόνο περίπου λέγαμε κάποιοι ότι η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει και απλά μας διατηρούνε στην ζωή για να μας πάρουν τα όργανα μας χαρακτηριζόμασταν από κάποιους ως εχθροί της Ελλάδας.

Τώρα πλέον ακόμα και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια το λένε ανοιχτά. Για να καταλάβετε που βρισκόμαστε.

Ο Γιωργάκης είναι δότης οργάνων. Ήδη έχει δημιουργηθεί λίστα με εκατομμύρια υποψήφιους που θέλουν τον εγκέφαλο του.

Εγκέφαλος τέτοιου στοχαστή δύσκολα βρίσκεται σήμερα.

Δεν θα μας πάρουν άλλα μέτρα. Η οικονομία πάει καλά. Υπάρχει φως στο τούνελ. Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης είναι ορατά.

Και μετά κουραστήκαμε και κλείσαμε το Monopoly.

Μικρός Φωκίων

Πολιτική σάτιρα